Любов и връзки

Симптоми на вредните връзки: Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Симптоми на вредните връзки Дидка Минкова-Колеменска в обувките на Кари Брадшоу

Обичате се, но сякаш има нещо, което не можете да преодолеете. Говорите, но или става по-зле или разговора не стига до никъде, сякаш задънена улица.

Разделяте се, събирате се, с обещанията и надеждите, че всичките ви пререкания са останали зад гърба ви. И се получава за седмица, две, месец… но след това, отново „старата песен на нов глас“.

Какви са симптомите на вредната връзка и защо трябва да бягате от такава

В тази статия ще представя най-често срещаните признаци на вредните връзки и ще ви отговоря на въпроса защо да се отървете от тях възможно най-бързо.

За да бъдете истински щастливи и да не се изгубвате в неперспективни връзки, а да намерите своята сродна душа, бъдете нащрек за следните неща:

Излизаш прекалено често с приятели

Разберете хора, че всеки има право на лично пространство и време, което да прекарва, както иска. Разбира се, далеч съм от мисълта за ежедневно излизане по клубове до сутринта (това е дразнещо и с право другата половинка може да не е съгласен). Тук искам да подчертая нуждата от време прекарано с приятел на чаша кафе и разговор или веднъж в седмицата вечеря с чаша вино с някой близък.

Често ми се е случвало приятел да ми каже, че половинката му, забележете, „не ми позволява да излизам с приятели“.

Как така не ти разрешава? Ти си възрастен човек, за Бога!

Ето това е моментът, в който трябва да ви „светне“ една огромна червена лампа в главата.

Това е признак или на страх да ви загуби по някакъв начин или признак, че ви обсебва – в двата случая си е за диагноза. Не мислете, че това с времето ще отшуми и не прекратявайте връзката с приятелите си, защото повярвайте няма да отшуми, а с времето само ще става по-зле.

Преди доста време имах връзка с момче, което да такава степен беше обсебен от това да изляза с някой друг, освен с него, че се беше стигнало да ми държи сметка кога и къде се виждам с майка ми. Трагично нали? Излишно е да казвам, че връзката ни приключи скорострелно.

С всичко това искам да ви кажа, че всеки от вас трябва да има времето си за приятели. Започне ли да ви се меси и да ограничава това време – бягайте!

Прекалено много държиш на кариерата си – това ми е „любимо“ 

Разбира се, че държите на кариерата си, нали за това сте учили толкова години. Като завършите и започнете първата си работа по специалността, естествено е да работите упорито, за да се докажете. Това е в основата на успешния човек – да иска да се развива.

Особено трудно е, когато единият е с по-висока образователна степен от другия. Тогава започват проблемите във връзката. По-необразованият започва да се чувства непълноценен и може би комплексиран. Но това не е ваш проблем.

Ако истински иска да бъде с вас и да изградите стабилно семейство ще ви разбере и дори ще ви подкрепи в израстването ви. Човек, когато обича истински и е сигурен, че иска семейство с партньора до себе си ще бъде до вас през цялото време. Когато оставате до късно на работа няма да крещи и да се сърди, а напротив ще приготви вечеря и ще ви чака с чаша вино. Това е стабилен човек.

В крайна сметка това е съвсем нормален етап от живота на човек, който отминава с постигането на поставените цели и ако сте се подкрепили човека до вас през време на пътя му от 0 до Успех, то бъдете сигурни, че нищо и никой няма да може да ви раздели. Така се раждат здравите семейства.

Запознахме се, прекарахме си страхотно и той/тя се нанесе у дома

Случвало ли ви се е да излезете, да се запознаете с някого, харесвате се и между вас пламва моментална химия. Прекарвате нощта заедно, на сутринта повтаряте снощното страхотно изживяване, пиете кафе и всеки тръгва по ежедневните си задачи. Цял ден мислите един за друг, за това, че вие е харесало, чувате се по телефона и хоп вечерта, отново сте заедно и пак си прекарвате невероятно. До тук всичко е повече от прекрасно, дори е мечтата на всеки втори човек.

Тук вече положението може малко да излезе извън контрол. Виждала съм от близо този сценарии, имам такава позната. След гореописана мечтана ситуация на две прекрасни вечери и две още по-прекрасни сутрини, тя реши на третата вечер да изненада „дългоочаквания мъж на живота й“ ( и то как). След уговорка да се видят отново, този път да вечерят направо в дома на момчето, тя се „изсипа“ в тях с няколко чанти багаж. Всичко бих дала да можех да видя погледа на момчето.

Разберете, че подобни действия не говорят, а направо крещят ОТЧАЯНИЕ. Всеки, с който си прекарат добре решават, че е Той „рицарят на бял кон“ и се хващат за това като удавник. Истината обаче е, че дори и наистина това да е принца, тези действия го прогонват сега и на момента (разбира се, ако и той не е отчаян. Тогава може да има и „заживяха щастливо“).

Вярно, че живеем в забързан свят, но все пак. Все още има неща, които е по-добре да се случват клиширано. Да има време за опознаване, напасване на характерите, споделяне на интереси и т.н.

Разбира се всички случаи са индивидуални и това е само една много малка част от тях. Има различни хора и ситуации, които приемат нещата по различен начин.

Но важното, е че във връзката си трябва да се чувстваме свободни и щастливи. Да усещаме любов, подкрепа и уважение от човека до нас.

Ако не изпитваме всичко това, тогава защо си губим времето?  

Автор: Дидка Минкова-Каломенска

853

Similar Posts