Новини и анализи

Скандал! Гешев отхвърли всички обвинения, че е участвал в ОПГ-то на Нотариуса, обвини големите медии в изпълнение на политически поръчки

В последните дни българското общество е бурно потресено от сериозни обвинения, които бяха изнесени в медиите. Тези обвинения засягат бившия главен прокурор на Република България, Иван Гешев, който беше обвинен в участие в престъпна група, свързана с Марто Нотариуса.

Иван Гешев, в отговор на тези обвинения, изпрати право на отговор, където отрича всякакво участие в престъпни действия и ясно заявява, че тези обвинения са лъжливи и манипулативни.

Иван  Гешев изтъква сериозните последици, които подобни обвинения могат да имат върху неговата репутация и обществен имидж, особено предвид значимостта на позицията, която е заемал в правната система на страната.

Важно е да се подчертае, че Иван Гешев не само отхвърля обвиненията, но и предприема действия, за да защити своята репутация и чест. Той вече е предал дело за клевета срещу лицата, които са изнесли обвиненията публично, включително министъра на правосъдието и бивши министри на вътрешните работи. Това действие от страна на бившия главен прокурор подчертава сериозността на ситуацията и неговата решителност да защити своите права.

Също така, Иван Гешев изразява недоволство от липсата на професионализъм от страна на водещите на телевизионните предавания в националните медии, които не  извършват необходимата проверка на фактите и не са му предоставили възможност да изрази своята гледна точка.

Той подчертава, че журналистическата професия трябва да спазва по-високи стандарти и да предоставя платформа за двете страни на истината.

Накрая, бившият главен прокурор изразява надежда, че поведението на водещите в тези медии  е резултат от политическа поръчка и обръща внимание на Комисията по журналистическа етика, която следва да се произнесе по случая. Това е важна стъпка за осигуряване на прозрачност и отговорност в медийната среда на страната.

Обвиненията срещу Иван Гешев са сериозни и тревожни, но е важно да се спомене, че всяко лице има право на справедливо съдебно разглеждане и да бъде считано за невинно, докато не бъде доказано обратното. Иван Гешев използва всички правни средства, за да защити своите права и репутация, и очаква справедливост от съдебната система на страната.

10
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts