Любов и връзки Психология

Скритият подтекст на мъжките комплименти: Как силният пол ни манипулира

Скритият подтекст на мъжките комплименти

Някои мъже са доста умели в комплиментите и знаят какво и как да кажат на една жена, за да спечелят благосклонността й. Но, ако думите не идват от сърцето, колкото и мили да са, си остават просто един опит за манипулация и нищо повече!  .

Счита се, че само жените умеят да говорят с намеци, но това е погрешно. Сред представителите на силния пол има много хитреци, които прибягват до завоалирани фрази. Понякога за да избегнат неудобни ситуации, друг път за да постигнат нещо от определена жена.

Какво казват мъжете и какво всъщност имат предвид?

„Очароваш ме!“

„Колко хубаво“, ще си помислят жените, но, всъщност, не е чак толкова. Явно страстта е започнала да си отива и мъжът иска отново да изпита вълнуващото чувство от началото на романса. Обикновено, изричайки тази фраза, мъжът подсъзнателно се надява, че ще ви накара да се постараете да го очаровате с нова сила.

„Толкова те обичам, че чак се плаща!“

Чудесни думи, но … замислете се над тях, съветват психолозите. С този комплимент мъжът просто показва нежеланието си да се сбогува с ергенския си живот. Той може да е дълбоко влюбен във вас, но засега това е всичко, което може да ви предложи. Той разбира, че очаквате сериозна стъпка от него, но все още не е готов за нещо повече. Може би скоро ще узрее, ако не му оказвате силен натиск.

„Прекрасна си!“

Тази шаблонна фраза най-често се използва от мъжката половина от човечеството, за да смекчи удара. Нещо явно е „сгазил лука“, та се опитва да трансформира гнева на любимата си в милост.

„Толкова си сочна!“

Двусмислена фраза с неприятна конотация. От една страна, мъжът искрено демонстрира физическо привличане си към вас, но от друга страна намеква, че сте напълнели и е време да свалите няколко излишни килограма.

„Приличаш на… Мерилин Монро/ Ким Кардашиян/ Моника Белучи/ Чарлийз Терон“ и така безкрай

Името не е важно. Може да е всяка филмова звезда, на която мъжът се възхищава. Но има нещо смущаващо в такова сравнение, защото най-вероятно той се опитва да каже, че има известна доза прилика, но още сте далеч от съвършенството. За да има пълно съвпадение, ще трябва да промените някои неща.

„Не усложнявай връзката ни!“

Според психолозите, така един мъж ви дава да разберете, че вашето мнение, меко казано, не го притеснява. Внимавайте, когато страстта изчезне, ще изчезне и усещането, че той е добре с вас!

„Днес изглеждаш особено красива!“

Такива комплименти звучат двусмислено, тъй като нежно намекват, че обикновено „не сте така“, просто днес сте надминали себе си. Скъпи мъже, ако психолозите грешат и нямате това предвид, просто не ни казвайте подобни неща!

 „Нямам думи да опиша красотата ти“

В този случай женската бдителност се приспива от сладки ласкателства. Възможно е мъжът да е воден от егоистични цели.

„Не те заслужавам!“

Това показва, че най-вероятно мъжът се опитва да ви покаже истината. Той вече е взел решение, което ще ви нарани и обиди. Той не ви уважава достатъчно и изпитва угризения за това. Мисли да ви признае всичко, но нежно и безболезнено.

Мъжете казват едно, а мислят съвсем различно. Но пък и жените те правим същото. Но в този вербален дуел е важно да реагирате правилно, за да не станете жертва на явни ласкателства и манипулации.

Дами, бъдете бдителни и искрени със своите сродни души! Не е задължително горните неща да важат за всички мъже, но … всички мъже по същество са манипулатори. Точно като нас, жените.

2597

Similar Posts