Астрология

Слънчеви и лунни затъмнения 2023: Точни дати и въздействие върху хората

Слънчеви и лунни затъмнения 2023

През 2023 година ни очакват две слънчеви и две лунни затъмнения. Това е традиционният брой затъмнения годишно. Затъмненията обикновено идват по двойки, които също се наричат ​​затъмнени коридори и обикновено изчезват в рамките на около две седмици.

На 20 април 2023 е първото слънчево затъмнение, 5 май2023  – лунно; 14 октомври 2023 – слънчево, 28 октомври 2023 – лунно.

Слънчева и лунна 2023 –  точни дати

Слънчевото затъмнение от 20 април 2023 г. е хибридно (пълно/пръстенообразно) слънчево затъмнение, което се вижда най-добре от източната част на Индийския океан, Австралия, Източен Тимор, Индонезия и западната част на Тихия океан. Максималната фаза на затъмнение ще бъде 1,0132, а максималната продължителност на пълната фаза ще бъде 1 минута. 16 сек. Това затъмнение е повторение на пълното слънчево затъмнение от 8 април 2005 г. Следващото затъмнение от този тип ще се случи на 30 април 2041 г.

 

Лунно затъмнение ще настъпи на 5 май 2023 г. Това ще бъде полусенково лунно затъмнение. Ще се вижда в Русия, Азия, Австралия, Европа, Африка.

 

Пръстеновидно слънчево затъмнение ще се случи в събота, 14 октомври 2023 г. Слънчево затъмнение настъпва, когато Луната премине между Земята и Слънцето, напълно или частично блокирайки изображението на Слънцето от зрителя на Земята. Пръстеновидно слънчево затъмнение възниква, когато видимият диаметър на Луната е по-малък от този на Слънцето, блокирайки по-голямата част от слънчевата светлина и кара Слънцето да изглежда като пръстен. Пръстеновидното затъмнение се появява като частично затъмнение над площ от Земята с ширина хиляди километри.

 

В събота, 28 октомври 2023 г., ще има частично лунно затъмнение. Ще бъде напълно видимо над Европа и по-голямата част от Азия и Африка, издигайки се над крайната източна Америка и на запад над Австралия.

Астролозите отдавна са забелязали ефекта на затъмненията върху хората.

Въздействие на слънчевите затъмнения върху хората

Когато настъпи слънчево затъмнение, човек просто не може ясно, разумно, балансирано да извършва никакви действия. Ето защо по време на слънчево затъмнение е по-добре да отложите всички важни въпроси, особено тези, свързани с парите.

 

Слънчевото затъмнение увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Има нарастване на напрежението и стреса в отношенията между хората и в обществото, нарастване на радикалните тенденции в света.

 

По време на слънчево затъмнение децата могат да имат безсъние, страховете много често се изострят. При възрастни, заети с ежедневни дейности, може просто да има някаква промяна в настроението, умора или раздразнителност.

 

Влияние на лунните затъмнения върху хората

По време на лунните затъмнения хората могат да изпитат неразбираема тревожност, безпокойство, подозрение, депресия или обратно – повишена възбудимост, агресивност и недоволство. Всичко зависи от индивидуалното възприятие.

 

Смята се, че от лунното затъмнение има ефект върху хипертонията – наблюдават скокове на кръвното налягане, поради нарушения в работата на сърцето.

158

Similar Posts