Астрология

Специално време за Рак, Скорпион и Риби: Какво очаква тези три зодии от 27 януари до 20 февруари 2023

Специално време за Рак Скорпион и Риби - 27 януари до 20 февруари 2023

Периодът на транзит на Венера в Риби от 27 януари до 20 февруари 2023 г. е времето на изпълнение на желанията и романтиката за представителите на елементите на Водата: Рак, Скорпион и Риби. Използвайте всеки шанс тези дни, тъй като следващият такъв благоприятен период (2-3 седмици) ще бъде през май 2023 г.

 

През почти цялата 2022 г. тези знаци бяха под закрилата и покровителството на Юпитер, планетата благодетел. И ако представителите на знаците на елемента Водат правилно са се възползвали от възможностите на изминалата година, то те са успели да намерят комфорт, да разрешат въпроси, свързани с чужбина и да си осигурят ресурси за следващите 12 години, казват астролозите.

 

Транзитът на Венера през знаците на стихията на Водата

Той носи много приятни моменти на Раци, Риби и Скорпиони, но тези събития и обстоятелства не са толкова мащабни, както при преминаването на Юпитер през водните знаци. По принцип това са ежедневни ситуации, които са по-свързани с вътрешния живот, семейните дела, романтичните отношения.

 

Огънят и Водата са първични елементи. Именно тяхното взаимодействие дава третия елемент – Въздух, а от тях се образува елементът Земя. Огънят има земен произход и небесна цел, защото се стреми нагоре. Водата е земна, тъй като пада в нея като дъжд. Има небесен произход и земна цел.

 

Елементът Вода е етапът на възприятие, реакция на нещо, усвояване, приемане, отражение. Отговаряйки на действието на първия импулс (Огън), пасивната енергия проявява своя потенциал (Вода) и се появява реакция. Има приемане, поглъщане на енергия в себе си от външния свят. Това е женска енергия (но не означава, че говорим само за пол), тъмна, пасивна.

 

В природата това е пълненето със сокове на дърветата, растежът на тревата, цъфтежът на листата и набъбването на пъпките. Възраждане на природата, оплождане.

 

В човешкия свят първите възприятия са кърменето, храненето, наддаването на тегло и обема.

 

Във Вселената това е отговорното движение на тъмния и студен компонент на Вселената към светлината.

 

Основните аналогии са 2, две точки , които, когато са свързани, образуват отсечка. В кръг, като символ на цяла система от едно цяло, тя символизира женствеността и пасивността. В астрологията Луната и всички нейни фази – новолуние, нарастваща фаза, пълнолуние, намаляваща фаза и новолуние.

 

Венера – планетата на „малкото щастие“, символизира малките радости от живота, обикновените земни желания. В знака Риби има силен статус – екзалтация, тук планетата се характеризира с особено издигане.

 

По време на транзита на Венера в този знак под нейното хармонично влияние попадат представители на стихията на Водата: Рак, Скорпион, Риби. Повишена привлекателност, сексуалност, така че родените под водните знаци на Зодиака получават много внимание, подаръци, комплименти… Повишеният магнетизъм, чар и чар помага за решаването на много текущи проблеми, особено ако изходът им зависи от противоположния пол.

 

Транзитната Венера в Риби образува хармонични аспекти с наталното Слънце на представителите на знаците Рак, Скорпион и Риби

Такива аспекти допринасят за засилване на креативността, интуицията, чувствеността, но също така могат да дадат желание да се пенсионират и да мечтаят, тъй като хората през този период могат да се справят без подкрепата на другите, без да изпитват дискомфорт.

По време на движението на Венера в Риби такива хора имат много активен емоционален живот и висока степен на чувствителност.

 

Венера в Риби от 27 януари до 20 февруари

Аспектът ще донесе любов без граници и да се изрази в най-красивите дела, да събуди желанието за влюбване. На първо място, Рибите ще бъдат повлияни от планетата, но Раците и Скорпионите също ще могат да постигнат съгласие със себе си и да влязат в баланс с външния свят.

 

Този транзит не е свързан с материално богатство, но ще създаде здравословен психологически климат в обкръжението на Риби, Раци и Скорпиони. През този период жените стават по-очарователни, а мъжете по-романтични. Съдбовна среща може да се случи далеч от дома, край море или океан.

 

До 13 април в знака на Риби се движи ярка кармична точка – Бялата Луна

Както и Нептун – управителят на тази зодия.

Тази комбинация значително увеличава вероятността от улавяне на щастлив шанс и промяна на живота към по-добро.

Фаворитите, разбира се, са Рибите, но Раците и Скорпионите също получават много позитиви в периода от 27 януари до 20 февруари.

 

Намирайки се под егидата на Нептун, Венера се проявява свободно и се разкрива

Нараства интересът към изкуството, културата и музиката – тези области допринасят за сближаването с другите хора.

Вътрешните проблеми, които са се натрупвали и са лежали тежко бреме в душата, могат да се разрешат от само себе си.

В астрологията знакът на Риби се счита за мястото на екзалтация на Венера. Това означава, че планетата е в своята „екзалтация“, изразява присъщите си свойства по най-добрия възможен начин.

Венера в Риби ще донесе вълшебни моменти в Любовта, да ви накара да почувствате дълбока връзка със сродната си душа.

 

Често свързвана с розови очила, Венера в Риби предизвиква идеализъм. Нептун, като главен управител на Риби, обича да размива границите, прави възможно познаването на истинската любов – когато двама души се разбират без думи.

Под негово влияние се създават истински шедьоври, печели се вяра.

 

Комбинирано влияние на Венера, Бялата Луна и Нептун в Риби

То създава благоприятни условия за хармонично развитие на любовни отношения, емиграция и установяване на отношения с чужденци. Но такива транзити са неблагоприятни за бизнес сферата, решаването на парични въпроси. Грешки, погрешни изчисления, илюзии, измама и самоизмама по финансови въпроси – всичко това е твърде възможно.

 

Рибите, Раците и Скорпионите трябва да бъдат по-внимателни през идния месец

Това е важно, защото тайните недоброжелатели в този момент се активират. За хората от творческите професии обаче това е добро време, ще донесе вдъхновение, ще подобри благосъстоянието.

Периодът може да стане и финансово успешен, ако дейността е свързана с индустрията за красота или изкуство.

Венера в Риби ви помага да се справите с чувствата и желанията си.

И ако те са адекватни на вашите средства и възможности, то със сигурност ще бъдат изпълнени, дори и без да се вземат някакви специални мерки за това.

 

Венера в Риби живее според законите на Нептун

Тя сякаш се разтваря в тази планета. Нептун е римският бог на моретата и океаните. Първоначално той е почитан като бог на водите. Негова съпруга била богинята на изворите – Салация. С развитието на навигацията Нептун започва да се почита като бог на морето. Той имал голяма свита, която включвала божества, олицетворяващи бури, ветрове, спокойствие и хубаво време. Нептун е бил почитан от хора, свързани с морето или отиващи на морско пътешествие.

 

В гръцката митология Нептун съответства на Посейдон – олимпийският бог, владетел на морското царство и всичките му обитатели. Неговият култ стана широко разпространен, тъй като гърците, за разлика от римляните, бяха по-квалифицирани и опитни навигатори.

Според техните представи чудният дворец на брата-гръмовержец – Зевс, бил дълбоко в морската бездна.

Посейдон, въоръжен със страхотен тризъбец, бил послушен на моретата, океаните и всичките им обитатели.

Красивата му съпруга Амфитрита е дъщеря на морския бог Нерей, който бил почитан като мил, мъдър и справедлив старец. Той олицетворява спокойната морска дълбочина и обещава на моряците щастливо пътуване.

Скъпи Раци, Скорпиони и Риби, на пропускайте вашето щастливо време – 27 януари до 20 февруари 2023!

15394

Similar Posts