Астрология

Специално време за Телец, Дева и Козирог: Какво очаква тези три зодии през пролетта на 2023

Специално време за Телец Дева и Козирог

За много представители на елемента Земя – Телец, Дева, Козирог, през пролетта на 2023 г. завършва определен жизнен етап, свързан с материални дела, власт, статус и кариера, след което нещата ще се развиват за тях по съвсем различен начин.

 

Това се дължи на транзита на Плутон, който напуска земния знак на зодиака – Козирог –  на 23 март 2023 г. Планетата се движеше в този знак в продължение на 20 години и подпомагаше Козирозите, Девите и Телците по финансови въпроси, дарявайки ги със силата да влияят на масите от хора. Това бе обусловено от хармоничния аспект със Слънцето на земните знаци на Зодиака, обясняват астролозите.

 

Преходът от Козирог към Водолей ще продължи година и половина

Преходът от Козирог към Водолей ще продължи година и половина, но през онези периоди, когато Плутон се връща в Козирог в ретрофаза, все още ще можете да „хванете последния влак“ и да постигнете целите си по отношение на парите.

До 23 март планетата е в Козирог, енергиите са концентрирани и земните знаци на Зодиака трябва да положат всички усилия да създадат материална основа за бъдещето, да доведат нещата до успешен край.

 

На 13 юни 2023 г. Плутон отново ще се върне в Козирог и ще се движи през този знак до 20 януари 2024 г., осигурявайки ресурси на Телец, Дева и Козирог чрез хармоничен аспект – земен тригон, който се счита за много положителен за специфични дейности и практически задачи.

 

Ако нямате време да направите нещо от планираното преди 23 март 2023 г., опитайте се да не пропуснете шанса от 13 юни 2023 г. до 20 януари 2024 г. По това време можете и трябва да купувате движимо и недвижимо имущество, да инвестирате в дългосрочни проекти, да кандидатствате за ипотека, за да закупите апартамент или да построите къща.

Няма да има по-добри възможности, затова се опитайте да разрешите основните въпроси, докато Плутон е в последните градуси на Козирог. Именно през този период човек успява да управлява правилно материалните ресурси и да създаде добра база за години и дори десетилетия напред.

 

Хармоничният аспект от транзитния Плутон в знака на Земята – Козирог, помага за правилното използване на натрупаните ресурси, а ако няма такива, тогава в този момент има шанс да издадете дългови задължения при благоприятни условия за Козирози, Телец и Зодия Дева.

Този аспект вече няма да съществува в живота на земните знаци на Зодиака, така че не бива да отлагате решаването на фундаментални въпроси.

 

Плутон е в Козирог от 2008 г., навлизането в този знак беше придружено от световна финансова криза.

Планетата трансформира съществуващия ред и принуди да промени отношението към парите. През годините Плутон е помагал на земните знаци да спечелят парите, от които се нуждаят, за да придобият увереност, да стъпят на земята, да започнат бизнес, да построят къща, да си купят апартамент или земя и т.н.

Плутон, планетата на силата, трансформацията, богатството, ще сложи край на много процеси и ще затвори предишния 20-годишен цикъл, когато най-накрая влезе в знака Водолей.

 

Последното навлизане в знака на Козирога и последния шанс да намерят това, което наистина е необходимо за комфортен живот, Телец, Дева и Козирог ще получат от 1 септември до 20 ноември 2024 г.

Ако все още се съмнявате дали си струва да влизате в дългосрочни финансови задължения, тогава до есента на 2024 г. трябва да вземете решение. Най-благоприятните възможности и перспективи сте получили в периода от 2008 г. до 20 ноември 2024 г. и е малко вероятно да бъдат по-подходящи в бъдеще.

Повече от 16 години животът ви научи да разбирате и усещате формата, структурата, да изграждате правилно отношения с влиятелни хора и финансови организации и да намирате възможности за собствен финансов просперитет.

 

От 20 ноември 2024 г. до края на 2043 г. Плутон ще се движи през знака Водолей, образувайки хармонични аспекти към Слънцето на въздушните знаци на Зодиака. Подаръци от Рога на изобилието (както символично е представен Плутон) ще бъдат получени от Водолей, Близнаци и Везни . Тези от тях, за които са важни силата, стабилността, които се стремят към практически резултати, разчитайки на реални възможности, изчисления и специфични условия, ще могат значително да повишат нивото на материалния и финансов комфорт.

 

Ингресията на Плутон във Водолей ще внесе стрес в живота на Телците, така че представителите на тази зодия сега трябва да се замислят колко още могат да получат от транзита на Плутон през Козирог.

 

Плутон е планетата на Водата и Огъня, Ян, с активни вътрешни проявления. През февруари 1930 г. младият американски астроном Клайд Томбо от обсерваторията Ловел във Флагстаф открива нова, девета планета в Слънчевата система, която по-късно става известна като Плутон. Нейното откритие не е случайно.

В продължение на 15 години се търсеше планета, разположена отвъд Нептун, която леко „наруши“ движението на Уран и Нептун.

 

Плутон отговаря за проблемите на живота и смъртта, екстремни ситуации, големи пари, власт, ресурси на други хора (например, наследство, получаване на материални облаги от други хора). Управлява знака Скорпион и е съуправител на Овен.

Планетата на трансформацията, нейните характеристики включват атомна енергия, подземни дълбини, суперсили на човешката воля, престъпност. Плутон също олицетворява войни и масови катастрофи, това е планета с огромна колективна енергия, засяга съдбата на цели поколения хора.

 

Плутон в римската митология е мрачният бог на подземния свят на мъртвите. Тъй като Плутон не пускал никого от владенията си на смъртта, той е мразен от хората. Свързва се и с идеите за съдбата на душите и телата, за справедливото възмездие, въплътено в образа на богинята Дике, за действието на законите на неизбежността.

На римските монети Плутон често е изобразяван като фигура на мъж с висока шапка и протегната дясна ръка. Вляво държи скиптър.

 

В гръцката митология Плутон съответства на Хадес – богът на подземния свят, който има голяма свита. Той не беше почитан никъде, с изключение на Елида, област в северозападната част на Пелопонес, където храм на бога се откриваше веднъж годишно. Там обаче имало право да влизат само духовници.

Съпругата на Хадес беше Персефона, която беше почитана и призовавана с него по време на богослужения. Хадес и неговата свита бяха по-страшни и по-могъщи от боговете, живеещи на Олимп. В същото време Хадес е смятан за бог на подземното богатство и плодородие, даряващ реколта от недрата на земята.

 

Ингресията на Плутон в знака Водолей ще засегне не само представителите на земните и въздушните знаци на Зодиака, абсолютно всеки ще усети този преход.

Но смяната на знака от Плутон ще засегне зодиите Козирог, Телец, Дева, Водолей, Близнаци и Везни много повече от останалите.

 

Излизането на Плутон от Козирог през 2023-2024

Излизането на Плутон от Козирог през 2023-2024 г. и навлизането в знака на Водолея ще повдигне въпроси за преразпределението на властта и финансовите потоци, ще окаже сериозно влияние върху световната икономика и международните отношения, политическия режим на много страни. Глобалните трансформации във властта и промяната на световния ред са неизбежни, старите политици ще бъдат заменени от други с нови обществено-политически възгледи и убеждения. Козирогът е миналото, Водолеят е бъдещето, така че няма връщане назад и в края на 2024 г. това ще бъде разбрано и прието на всички нива.

Как смяната на зодиакалните знаци от Плутон ще се отрази на всеки човек?

Това зависи от неговия личен хороскоп, това може да се разбере на индивидуална консултация. Елементът Земя е обективна реалност, Плутон в последните градуси на Козирог (най-високото ниво на земния елемент), максимизира своя потенциал и характеристики на този зодиакален знак.

Именно през 2023-2024 г. нашите действия и действия ще окажат огромно влияние върху материалния живот в бъдеще.

13570

Similar Posts