Езотерика Силата на вярата

Според каноните на православието: Какво да правим с вещите на починал близък

вещите на починал близък

Защо вещите на починалия трябва да бъдат раздадени 40 дни след смъртта и как да се направи правилно? Ето отговорите на въпросите, които вълнуват много хора.

Как да неутрализираме некротичната енергия?

Много хора се придържат към старото убеждение, че дрехите на починал човек, както и неговите вещи, е най-добре да се раздадат на бедните. И това се прави, защото личната енергия на починалия може да остане върху предметите, което ще удължи скръбта на близките. Православната религия обаче има специфични правила. Ето как правилно да се извърши даряването.

Какво да правим с вещите на починалия по каноните на православната църква?

Най -подходящо е да се оставят нещата в храма, където те ще бъдат пречистени от „паметта“ на стария собственик и след това да бъдат разпределени между нуждаещите се.

Дрехите, които са много стари и неизползваеми, трябва да се изхвърлят. Тези, които са в добро състояние, внимателно се опаковат и след предварителна уговорка се предават в църквата. Това ще помогнете на починалия да завърши делата си на земята и като добро дело ще улесни пътя му към небесните порти.

Какъв е срокът за раздаване на вещите на починалия?

Според православната традиция е необходимо нещата да бъдат раздадени в рамките на четиридесет дни. По време на прехвърлянето им в църквата, не забравяйте да се помолите – молитва за покой на починалия. Купете свещи  и когато се приберете, опушете стаята, така че духът на починалия да не се върне.

Как да премахнете отрицателната енергия от предметите на починалия?

Понякога се случва след смъртта на любим човек да искате да оставите спомен за него и да запазите онези предмети, които е използвал през живота си. Някои от суеверията обаче казват, че некротичната енергия, останала върху тях, може да навреди и дори да опечаленият в отвъдния свят, скоро след загубата на любимия човек. Какво да се направи в този случай?

Ритуал за почистване

Експертите препоръчват ритуал за почистване. Трябва да изберете тези предмети, които сте решили да запазите, да ги завържете с конци или въже, да ги поръсите със светена вода и да опушите с дим от църковни свещи.

След това психически да се сбогувате с починалия, да поставите всичко в голяма кутия или куфар, да се прекръстите и да се скриете за малко от предметите. Това ще помогне за намаляване на скръбта от раздялата и душата на починалия няма да се притеснява, че неговата част е останала с вас.

Какво да правим със златните накити на починалите?

Що се отнася до златните бижута, които са принадлежали на починалия, се препоръчва да се потопят в солена вода за няколко минути. Солта е способна да унищожи всяка негативна енергия. След това бижутата трябва да се избършат старателно и да се оставят известно време до другите ви лични бижута.

Ритуал за наследено богатство

Особено внимание трябва да се обърне на паричните спестявания, които починалото лице е притежавало през живота си. Ако става дума за голяма сума, тогава от нея трябва да се отделят средства за милостиня за бедните.

И преди да станете пълноправен собственик на наследството, трябва да благодарите на починалия за подаръка и да кажете нещо добро за него.  

4522

Similar Posts