Психология

Станете по-очарователни за 5 секунди: Правила, които винаги работят

По-очарователни за 5 секунди

Да изглеждаш очарователно не е толкова трудно, колкото ни се струва. Психолозите представят най-модерните и прости трикове, които ще ви помогнат да станете по-привлекателни за другите на мига.

И при това изобщо не е нужно да използвате хитрост и измама, за да бъдете по-привлекателни. Можете просто да започнете да следвате тези указания.

 

Създайте усещане за релакс

Хората не харесват особено онези, които постоянно бързат някъде и се суетят. Умерените и непринудени движения, съчетани с усмивка и добронамереност, определено ще свършат своята работа. Хората ще искат да прекарват повече време с вас. Това работи само през първите пет до десет секунди след среща или след като сте влезли в стая с други хора. След това ефектът се губи.

 

Поздравявайте всички

Правете го винаги. Няма значение дали идвате на бизнес среща или се срещате с приятели. Няма нужда да се приближавате до всеки и да се ръкувате – достатъчна е само усмивка и зрителен контакт. Поздравете всички, които са ви видели и са ви обърнали внимание – ако го направите веднага в първите секунди, бързо ще спечелите чуждо уважение и внимание.

 

Използвайте цялото налично пространство

С други думи, седнете толкова удобно, колкото искате. Разбира се, всичко трябва да е в рамките на приличието, но не се стеснявайте. Нямате нужда от това, защото хората около вас ще забележат тази стегнатост. Физическият комфорт винаги се отразява в психологическия. Когато човек е притиснат, му е по-трудно да мисли и не може да направи правилно впечатление.

Останете себе си

Хората, които ви познават, определено ще го забележат. Те също така ще забележат, че ще се държите различно, отколкото винаги в нормален разговор тет-а-тет. Бъдете себе си, за да изградите вярата на хората, че не се преструвате. Така ще запазите чара си, защото хората ще вярват на вас и вашите емоции, думи, действия…

 

Разказвайте интересни истории

Не е нужно да разказвате цялата история, за да направите положително впечатление на хората. Използвайте правилната линия, намеквайки на другите, че ще чуят нещо наистина интересно. Само за няколко секунди ще можете да фокусирате върху себе си вниманието на всички, които са в стаята. Също така е много важно да разкажете историята емоционално, описвайки усещанията и чувствата на участниците в нея.

 

Друг полезен съвет за тези, които имат какво да кажат на другите, е да разкажат историята в сегашно време: „Идвам“, „той казва“, „разбираме това и си тръгваме“ и т.н. Според наблюденията наистина работи и то много добре. Хората ви слушат по-внимателно и ако историята е наистина интересна, това ще увеличи вашата харизма в техните очи.

Пожелаваме ви успех в опитите да направите най-доброто впечатление.

9556

Similar Posts