Във форма Здраве

Стареене на косата: 7 признака, че вашата коса остарява

стареене на косата признаци

Знаете ли, че появата на белите коси съвсем не е единственият признак на стареене на косата?

Според лекарите, съществуват най-малко седем признака, че косата остарява и има спешна нужда от специални грижи. И така, кога точно трябва да започнем да се притесняваме промените във външния вид на косата, свързани с напредването на възрастта?

Основната причина за стареенето на косата е намаляване на количеството „телесни масла“, които организмът може да произведе. Оттук идват и останалите проблеми, а именно: суха, чуплива, безжизнена коса, без блясък. Ако добавите към това и липсата на навик за ежедневна грижа към косата и лошото въздействие на външната среда, тогава няма нищо чудно, че поглеждайки в огледалото, изобщо не виждате това, което ви се иска.

стареене на косата признаци

За да предотвратите нежелателните последици от стареене на косата, следете внимателно всяка промяна на косъма

Следете внимателно всяка промяна на косъма /по отношение на цвят, плътност, текстура/. Обезпокоителните симптоми могат да се окажат сигнал не само за нормалните, свързани с възрастта промени, но и сериозни здравословни аномалии.

Ето кои са 7-те основни признака, които сигнализират, че косата старее:

  1. Косата е значително по-суха, отколкото преди време е била
  2. Косата е станала по-чуплива
  3. Косата цъфти
  4. Конфигурацията на косъма се е променил и сега косата ви е чуплива, а винаги сте имали права коса
  5. Цветът на естествения косъм е избелял /отнася се за космите, които все още не са загубили естествения си цвят/
  6. Посивяване на косата
  7. Косата изтънява и косъмът губи плътност

Що се отнася до първите четири признака, приемете ги просто като предупредителен знак. Те могат да бъдат сигнал и за друг здравословен проблем и не означават със сигурност, че косата ви остарява.

Последните три признака обаче, говорят убедително, че процесът на стареене на косата вече е започнал. Ако забележите това, задължително потърсете професионална помощ и съвети.

Опитният фризьор веднага ще ви препоръча съответните продукти за грижа за косата, които ще помогнат за решаването на проблема. Съществуват също и чудесни терапии, благодарение на които увредената коса бързо се възстановява.

354

Similar Posts