Красота Стайлинг Стил

Тайните на съблазнителния вечерен грим

Вечерен грим

Какво е характерно за елегантния вечерен грим? Това са предимно наситените цветове. Предполага се, че ще сте на не много осветено място. Независимо дали става въпрос за вечеря на свещи с любимия човек или група приятели на парти. Вечерният грим се подготвя за тържество и е необходимо да се подчертае вашата изтънченост, елегантност, индивидуалност. Очите и устните ви трябва да бъдат изразителни дори на приглушена светлина.

Вечерен грим

Стил, образ и почтеност

Гримът, подобно на вашата прическа, трябва да създаде определен образ. Може би ще покаже вашето настроение или просто ще съответства на съвременните модни тенденции. Ако имате планирано сериозно важно събитие, можете да направите пробен вечерен грим, обръщайки се към специалисти.

 

Фон дьо тен

Първата тайна на вечерния и въобще на всеки друг грим е правилният тон. Основата изравнява дефектите по кожата, цвета и удължава трайността на грима. Светло лилавият нюанс се бори с жълтеникавостта на кожата, зеленикавият – със зачервяването. Коригиращи агенти, които прикриват всякакви дефекти, като акне, черни точки, обриви, се прилагат преди основата. След това с пунктирани движения се нанася тонална основа, с последващо засенчване. Посоката на движение за засенчването трябва да бъде от центъра към периферията и отгоре надолу. Например ,на челото движенията трябва да са насочени към слепоочията. Използвайте влажна гъба, основата ще лежи на по-равномерен и тънък слой.

Вечерен грим

Основен тон

Това е другата тайна на вечерния грим. Първо трябва да се информирате за осветлението, където ще се проведе тържеството. Ако вечерта ще се проведе на свещи – изберете фон дьо тен по-светъл от естествения, с ярко електрическо осветление, изберете малко по-тъмен фон дьо тен.

 

Форма на лицето

Овалното лице се смята за канон на красотата. Погледнете се в огледалото, мислено нарисувайте овал. Всичко, което излиза извън овала, се тонира с по-наситен цвят.

Вечерен грим

Пудра

Пудрата премахва лъщенето и фиксира основата. Тя е по-тънка като текстура и придава на кожата съблазнителна копринена мекота. Коя пудра е по-подходяща за вечерен грим? Какви нюанси е за предпочитане да прилагате? Нежен златист нюанс е за предпочитане – трябва да е малко по-светъл от фон дьо тена.

Пудрата трябва да се нанася с широка четка, като се изтръсква излишъка от нея. Челото, носът и брадичката образуват буквата Т. На тази област трябва да се обърне специално внимание. Същата или безцветна пудра в много малко количество може да се нанесе върху шията и деколтето.

Вечерен грим

Сенки

Гримът на очите трябва да започне с веждите. Вечерта веждите ще ви придадат изисканост и ще подчертаят елегантния ви вид. Използвайте сенки или специален молив. Веждите трябва да имат много спретнат вид. Сянката трябва да бъде избрана според цвета на косата. Сенките за очи от своя страна трябва да подчертават формата на очите. Те се поставят върху пудра и тонална основа. За вечерен грим са подходящи блестящи седефени сенки, приемливи са всякакви ярки нюанси.

Във вечерния грим вместо сенки можете да използвате матов руж в бежови, кремави, прасковени, светлорозови тонове. Подчертайте изпъкналата част на клепача със светли сенки, а по-близо до гънката на клепача нанесете по-ярък и по-тъмен цвят. Границите трябва да са слети, цветните преходи трябва да са плавни. Във вечерния грим можете (и дори е препоръчително) да използвате течна очна линия.

Вечерен грим

Спирала за вечерен грим

За да изглеждат миглите ви дълги и пухкави, напудрете ги. След това нанесете спирала с плавни движения от корените на миглите. Нанасяйте я на етапи, за да не се слепват миглите. Това важи особено за удължаващата спирала.

 

Съблазнителни устни

За съблазнителни устни използвайте богати цветове червило: ярко червено, богато розово, череша. Но трябва да не забравяте, че вниманието трябва да се насочи или към очите, или към устните. С ярки устни направете грима на очите по-прост, но трябва да подчертаете скулите. Ако основният акцент е върху очите, изберете червило в мек пастелен нюанс. В този случай можете да замените червилото с гланц. За да запазите червилото, нанесете върху него пудра. Можете също така да нанесете червило на два слоя, като попиете първия слой с кърпичка.

 

Руж

Ружът допълва вашето изображение, събира го в едно цяло. Затова се прилага последен. Ружът трябва да е в по-наситени цветове. Нанесете го на тънък слой с четка. Ако трябва да подчертаете скулите, използвайте тъмни сенки върху клепачите и неутрален руж. Тъмните розови нюанси придават свежест на лицето. Ако искате да изглеждате по-секси, нанесете блестящ руж в горната част на скулите. Ако сте червенокоса, не използвайте твърде ярки и тъмни цветове. На брюнетките се препоръчва бежово-кафяв, прасковен, топъл розов руж.

236

Similar Posts