Във форма Здраве

Тези 4 продукта предпазват от инфаркт и други опасни заболявания

4 продукта предпазват от инфаркт

Инфарктът на миокарда, мозъчният инфаркт, белодробната емболия възникват неочаквано и бързо водят до смърт. Според д-р Хирошиге Итакур, една от причините за развитието на тези заболявания е образуването на кръвни съсиреци. Ако имате кръвни съсиреци в тялото си, е малко вероятно да ги забележите сами. Поради тази причина превенцията на образуването им е много важна. Ето някои продукти, които ще помогнат за това.

 

Соеви зърна

Само една опаковка на ден от тези соеви зърна намалява шанса от внезапна смърт. И това е доказано от научно проучване. Участниците, които ядяли по 50 грама ферментирали соеви продукти на ден, намалили риска от сърдечни заболявания.

 

Лук

Лукът помага за разреждане на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, подобрява притока на кръв и предпазва кръвоносните съдове от увреждане. За да бъде ефектът максимален, най-добре е да се консумират 50 г (1/4 глава лук) лук на ден. И ако ще ядете суров лук, опитайте се да не го излагате на вода, тъй като това може да разтвори веществото, което предпазва съдовете.

 

Оцет

Известно е, че подобрява притока на кръв и разширява кръвоносните съдове. Използва се и като средство за намаляване на налягането и усвояването на захарта. На ден трябва да се консумира около една супена лъжица оцет. Важно е да го разреждате.

 

Рибна мазнина

Съдържа голямо количество полиненаситени мастни киселини DHA и EPA, които предпазват от атеросклероза и образуване на кръвни съсиреци. Препоръчително е да ядете бяла риба всеки ден, за да направите съдовете по-млади. Трябва да се приема 1 g рибено масло дневно.

95

Similar Posts