Лайфстайл

Тези холивудски звезди почти никога не си вземат душ

холивудски звезди не се къпят

Кой би си помислил? В Холивуд „не-къпането“, т.е. рядкото къпане, изглежда се превръща в истинска тенденция. Все повече звезди признават в интервюта, че не се къпят всеки ден.

Дерматолозите изразяват загрижеността си относно тази нашумяла тенденция, тъй като кожата не може да се саморегулира: „Ако се въздържате от душ дълго време, кожата става мазна – гъбичките и бактериите образуват по-голямата част от мазнините , като тези под мишниците, зад ушите, на шията и под гърдите при жените, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. “

Въпреки високия риск от инфекция, звезди като Мила Кунис и Аштън Къчър се придържат към теорията за „не-къпането“. В подкаст Мила наскоро каза, че къпе двете си деца само когато „се появи ясна мръсотия“. В противен случай къпането според нея не е необходимо.

Тя и съпругът й Аштън имат подобно виждане и за личната си хигиена. Мила не се мие със сапун всеки ден, просто почиства гениталиите и гърдите. Аштън измива без сапун подмишниците и чатала.

Актрисата Кристен Бел също е голям фен на противоречивата тенденция. В американското телевизионно шоу „The View“ тя каза, че е „голяма почитателка на неприятните миризми, тъй като това е начинът, по който биологията ни дава сигнал  да се измием“.

За знаменитости като Дженифър Анистън и Джулия Робъртс опазването на околната среда играе важна роля и относно личната хигиена. И двете искат да бъдат възможно най-еко и затова рядко се къпят, за да спестят вода.

В Туитър Дуейн Джонсън „Скалата“ открито признава, че не само се къпе няколко пъти на ден, но и придава голямо значение на грижите за лицето си.

Съответно той се къпе сутрин, веднага след ставане и си взема топъл душ след всяка тренировка. Старателно почиства лицето си с пилинг. Това със сигурност ще накара феновете му да въздъхнат с облекчение. При него шансовете за изненада с неприятна миризма са минимални.

6779

Similar Posts