Във форма Здраве

Тибетска хормонална гимнастика за лечение и дълголетие

Тибетска хормонална гимнастика

Хормоналната гимнастика се използва от тибетските монаси в продължение на много векове. Този набор от упражнения е лесен за изпълнение. Въздейства върху физическите и емоционалните компоненти, като помага на човек отново да се почувства здрав и пълен с енергия.

 

Комплексът от упражнения не отнема много време. Достатъчно е да практикувате редовно, като отделяте 10-20 минути на ден за това. Използването на гимнастика увеличава продължителността на живота, има благоприятен ефект върху всички органи, позволявайки на тялото да се подмлади и възстанови жизнеността.  

 

Тибетската хормонална гимнастика няма възрастови ограничения

Тези упражнения нямат възрастови ограничения. Единственото условие е, че трябва да се правят сутрин, за предпочитане около шест сутринта. По това време потоците от космическа енергия имат особено активно въздействие върху нашето здраве и е по-лесно да ги използваме за собствена полза. С течение на времето ще почувствате безпрецедентен прилив на сила, ще можете да правите повече неща и да забравите за настинки и сезонни заболявания.

 

Упражнение 1

Легнете по гръб, протегнете ръцете си нагоре и ги свържете с дланите си. Започнете енергично разтриване. Продължете това упражнение, докато се появи усещане за парене. С помощта на това упражнение ще можете да разберете резерва на тялото си – ако не сте успели да загреете долните части на дланите, тогава вашето биополе е отслабено и изисква внимание. Мокрите длани са признак за начало на съдово заболяване. Това е повод да се консултирате с лекар за диагностика и навременно лечение.

 

Упражнение 2

Продължете да лежите по гръб и допрете горещите си длани до затворените си очи. Внимателно натиснете като броите на глас – най-малко 30 натиска. Ако имате проблеми със зрението, дръжте дланите си пред очите и просто полежете така около минута, след което възобновете упражнението. Отнема средно 40 секунди. Такава гимнастика укрепва зрението  и намалява очното налягане.

 

Упражнение 3

Не ставайте, продължете да лежите в спокойна позиция. Вдигнете дланите си към ушите. Внимателно натискайте ушите. Повторете това упражнение 30 пъти. По този начин възстановявате слуха и еластичността на тъпанчето, а също така се отървете от заболявания на вътрешното и външното ухо.

 

Упражнение 4

В легнало положение стиснете пръстите си в юмрук, оставяйки палците настрани. Поставете палците си върху точка под ушната мида. Без да ги откъсвате, прокарайте останалите пръсти надолу по лицето си, сякаш премахвате мръсотия от лицето си. След това правете движения с ръцете си отдолу нагоре, като стегнете кожата. Такова „измиване“ трябва да се направи 25-30 пъти. След всяко движение връщайте палците си в първоначалното им положение под ушните миди. Този комплекс подмладява кожата, спомага за подобряване на регенерацията и еластичността, а също така премахва бръчките .

 

Упражнение номер 5

Затворете очи и сложете лявата си ръка на челото. Поставете дясната си длан отгоре и започнете да галите челото си, леко натискайки в слепоочията. Ръцете не трябва да се отварят. Плъзнете ги първо наляво към слепоочието, след това надясно. Направете това упражнение 25-30 пъти, за да се отървете от главоболието, както и да активирате мозъчните процеси.

 

Упражнение 6

Заемете седнало положение. Поставете дясната си ръка над главата си, на разстояние 5-7 сантиметра над главата. Покрийте дясната си ръка с лявата. Ще се образува арка от ръцете. Движете се напред и назад от челото към задната част на главата, като броите 30 пъти. Това упражнение също така стимулира мозъка към активна работа, ускорява кръвта и изпълва тялото със сила.

 

Упражнение 7

Направете същото като в упражнение номер 6, само че сега извършвайте движения от страна на страна, от ухо до ухо. По време на това упражнение можете да почувствате топлината в горната част на главата си – това са потоците от космическа енергия, които се изливат във вас, лекуват и подмладяват тялото.

 

Упражнение номер 8

С дясната длан покрийте пространството над щитовидната жлеза. Поставете лявата отгоре и преместете ръцете си надолу към пъпа и обратно в изходна позиция над гърлото. След 30 серии поставете ръцете си върху тялото си, преминете към пъпа и разклатете ръцете си. Това упражнение ще ви позволи да подобрите тялото и да настроите органите да работят правилно. Тибетските монаси го извършват за поддържане на щитовидната жлеза, която играе важна роля за поддържане на здравето.

 

Упражнение 9

Натиснете дланите си към корема, покривайки едната ръка с другата. Направете 30 кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Не напрягайте пресата, опитайте се да се отпуснете напълно и използвайте само ръцете си. Така вие нормализирате работата на вътрешните органи, помагайки им да се справят с ежедневното натоварване.

 

Упражнение 10

Вдигнете ръцете си нагоре. Свийте ги в лакътя, като обърнете дланите си към себе си. Правете кръгови движения с двете ръце едновременно. Достатъчни са 6 завъртания по посока на часовниковата стрелка и същия брой срещу. С това упражнение спомагате за нормализиране работата на кръвоносните съдове и капилярите.

 

Упражнение 11

Разтрийте краката. Масажирайте последователно първо единия крак с двете ръце, след това другия. Цялостният масаж има положителен ефект върху настроението и облекчава умората. Той ускорявате кръвта, която снабдява с кислород всяка част от тялото ви.

 

Упражнение 12

Седнете в удобна позиция, вдигнете ръцете си нагоре, докато вдишвате, задръжте ги малко и след това бавно издишайте, плавно спускайки ръцете си покрай тялото. Направете това упражнение 5-7 пъти. Така насищате тялото с кислород и завършвате тибетската хормонална гимнастика.

 

Комплексът от упражнения има благоприятен ефект и върху морала. Мислено се концентрирате върху това да помогнете на тялото си, наслаждавайки се на дейностите.

Положителната нагласа  ще умножи и ускори положителния ефект.

След края благодарете на Вселената за дадените ви потоци енергия и легнете за няколко минути със затворени очи. Представете си, че тялото ви генерира положителна енергия, като го увиете в топлина.

194

Similar Posts