Любов и връзки

ТОП 18 съвета как да поддържаме и увеличаваме щастието в семейството

Как да поддържаме и увеличаваме щастието

Бракът е като жив организъм, като домашен любимец, който е податлив на възпитание: ако „нахраните“ неговите основи вкусно, нежно и „почешете гърба му“, ще бъдете щастливи.

Как точно да направите всичко това – списък с тактики

 

Никога не лъжете, не лицемерете, не бъдете фалшиви

Ако е възникнл  проблем – честно го обсъдете с половинката си, лекувате раните си заедно, лекуваййти се взаимно и продължете напред.

 

Спрете да се критикувате злобно един друг

Особено, обръщайки се не само към собствените си личности, но и към всички роднини и приятели подред. Вашата любов е вашето чудо, не е нужно да смесвате в нея всички, които са хванали окото ви или са минали през мислите ви.

 

Хвалете любимия човек, оценявайте комплиментите му

Възхищавайте се на делата, делата, откритията, дори мечтите – понякога всичко, което докосва дълбините на душата, може да се напише на хартия и да се представи на партньора на 14 февруари, рожден ден, Нова година, Коледа или Великден.

 

Не му пишете двойки

Не давайте на съпруга си „незадоволителна“ оценка в условен дневник за неумела помощ в къщата, ниска заплата, досадни недостатъци. Вие перфектни ли сте във всичките си дела? Не бива да го критикувате за най-малките грешки.

 

Спокойно възприемайте „черните“, „белите“ и „тъпосивите, безвкусни и скучни“ серии в живота

Не пренебрегвайте до ирония, сдържайте гнева и отчаянието. Помнете, че когато тъмната страна на битието се проточи, след мастилената нощ на небето винаги изгрява ярко слънце. И при вас ще дойде просветление!

 

Не „режете“ съпруга си

Не нарушавайте неговата същност, навици, характер, не коригирайте темперамента, не го съдете яростно, неумолимо. Някога сте се влюбили в него не заради достойнството защото е бил вашят „принц на бял кон „. И въпреки всичките му недостатъци, тогава сте се оптивали да го покорите. Кое е по-различно сега?

 

Често извличайте от паметта си радостни спомени

Радостни неща, свързани с любимия човек. Пренесете всичко най-добро със себе си в бъдещето, а останалото постепенно ще се формира.

 

Не пренебрегвайте тактилната комуникация

Прегърнете съпруга си, заровете лице в силното му рамо, разрошете косата си, погалете лицето си, насладете се на обичайната любима миризма на тялото му, ходете по улиците с него за ръка.

 

Не се състезавайте

Не се състезавайте по въпроси на кариерата, творчеството, личните постижения.  Понякога е по-добре да организирате почивка и за двамата, само вие и никой друг!

 

Не раказвайте всички подробности от семейния си

Не го правете – дори на майка си и най-добрата приятелка, вашето семейство е вашата крепост, не трябва да допускате дори най-доверените хора на нейна територия.

 

Не се уморявайте да благодарите на партньора си

Дори за най-обикновените дреболии като това, че изхвърлил боклука, подредил нещата в килера, отбил се след работа в супермаркета за мляко и хляб, взел е детето от детската градина, отишъл е на родителска среща… Да – това не са кой знае какви подвизи, но „благодаря” ефективно работи в полза на укрепването на отношенията.

 

Не се колебайте да кажете „не“ на съпруга си

Направете го, ако предложението му за нещо не ви подхожда, но в същото време не забравяйте за такава психологическа „магия“ като компромиси – не сте се поддали на нещо ключово, бъдете снизхоздителни в малките неща и всичко между вас ще стане равномерно и гладко.

 

Истински щастливите семейства винаги имат свои собствени интимни тайни

Знайте, че истински щастливите семейства винаги имат свои собствени интимни тайни – забавни нежни прякори, които не са за ушите на други хора, специални щрихи, далеч от страстната еротика, напомнящи, че нежността може да се покаже не само в леглото.

 

Не се страхувайте да споделите със сродната си душа отговорността

Отговорността за децата и застаряващите родители, за възходите и паденията в кариерата ви, за опазването на ценните за семейството традиции и ритуали.

 

Тандемът от желания

Борете се упорито за връщането на „киселинно-алкалния баланс“, както психолозите понякога наричат ​​тандемът от желания: сутрин с ентусиазъм на работа, вечер с ентусиазъм да се приберете вкъщи. Ако се появявят пукнатини, дупки – закърпете ги заедно.

 

Съставете общ портрет на стремежите за бъдещето

Сравнете, обсъдете сюжетните линии и декорите на „чертежа“. Виждате ли перспективите за предстоящи събития с едни и същи очи? Ако отговорът е „да“, тогава малко може заплашвайте крепостта на вашето семейство.

 

Не започвайте „разбор“ веднага щом прекрачите прага на къщата

Без значение какви събития са оцветили деня, оценете настроението на партньора, погледнете го в очите, настройте се на конструктивен диалог, ако е необходимо… Помнете, че пред вас е вашият най-близък, най-любимия, най-надеждния приятел…

 

Не търсете враг в любимия човек

Бъдете толерантни и мъдри, не хвърляйте тръни и щастието никога няма да напусне света ви.

И нека завършим с велик цитат: „Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по свой начин“.

Лев Толстой „Анна Каренина“

386

Similar Posts