Във форма Здраве

Топла вода с лимон и куркума: Какво лекува и как да си я приготвите

Водата с куркума е широко призната със своите противовъзпалителни и противоракови свойства. Куркуминът или активната съставка, открита в куркумата, е мощен антиоксидант.

Предлагаме ви да опитате водата с куркума, която съдържа много лечебни свойства, особено ако я комбинирате с лимонов сок.

Топла вода с лимон и куркума

Какви съставки са необходими:

½ чаена лъжичка куркума

½ лимон

пчелен мед

топла вода

Подготовка:

Всичко, което трябва да направите, е да изстискате лимона в чаша и да налеете в него топла вода. След това добавете куркума. Добавете мед и не забравяйте да разбъркате добре. Насладете се на напитката!

Какво лекува топлата вода с лимон и куркума?

Контролира диабета

Куркумата може ефективно да контролира инсулиновата резистентност и също така да предотврати диабет 2 -ти тип.

Въпреки това, е добре да се консултирате с лекар преди употреба, защото, когато куркумата се смесва с различни медикаменти може да доведе до някои странични ефекти, като например хипогликемия .

Противовъзпалителни и антиоксидантни свойства

Както споменахме по-рано, куркуминът съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които всъщност могат да предотвратят хронично възпаление.

Облекчава артрита

Антиоксидантните свойства на куркумата имат способността да премахват клетките на свободните радикали от тялото. Можете да успокоите възпалението и болката в ставите, ако редовно консумирате топла вода с лимон и куркума.

За облекчаване на всички болките в ставите препоръчваме и хранителната добавка на българската марка Гревия – ПРЕМИУМ АРТРОПРО + МАГНЕЗИЙ + АРОНИЯ.

Гревия - ПРЕМИУМ АРТРОПРО + МАГНЕЗИЙ + АРОНИЯ

Премиум Артропто + Магнезий + Арония е хранителна добавка, съставена от 100% натурални продукти. Той е чудесно средство допринасящо за движение без болка, намалява възпалението, има антисептично и антимикробно действие. Изцяло естественият му състав го прави напълно безвреден, докато активно преодолява негативните ефекти от възрастта и износването на ставите, и хрущялите.

ПРЕДИМСТВА И ПОЛЗИ:

. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ГМО

.Подходящо за вегани, изцяло натурален продукт

.Подобрява състоянието на ставите и мускулите

.Забавя разграждането на ставния хрущял

Добавката е подходяща за хора, които се занимават с активен спорт.

Топла вода с лимон и куркума предотвратява сърдечни заболявания

Последните проучвания показват, че куркумата може действително да се предотврати натрупването на плаки в артериите, както и да снижи риска от сърдечно-съдови заболявания .

Предотвратява рак

Куркумата има способността да предотвратява пролиферацията на туморни клетки и рискът от развитие на рак може да бъде намален при редовния й прием.

300

Similar Posts