Езотерика Любов и връзки Психология

Това, което ни е отредено, непременно ще се случи

Това което ни е отредено

„Всичко ще бъде както трябва, дори и да е иначе“, В. Леви.

Може би сте боец. И се борите срещу времето, срещу плановете на Вселената, срещу всичко, което ви изглежда погрешно. И ако не можете да овладеете ситуацията, ви обзема тревожност…

Колко често се опитваме да спечелим война, която е вече предварително загубена? Колко често се опитваме, въпреки всичко, да постигнем това, което светът (все още) не е готов да ни даде? Колко често насилваме нещата и се опитваме всичко да върви по плана ни?

Колко от тези битки в крайна сметка загубихме?

Защото не сме научили един важен урок –  че това, което ни е отредено, непременно ще се случи.

Истината е, че животът не винаги се развива в съответствие с нашите очаквания. В един момент може дори да ни се стори, че животът е перфектен. И в следващата минута всичко да тръгне надолу.

 

Можем да се влюбим и да вярваме, че ни е писано да бъдем с този човек до края на живота си

Но това са единствено нашите очаквания. Един ден всичко може да се промени и ние ще бъдем безпомощни да спрем тези промени. И тогава ще можем единствено да наблюдаваме как земята се руши под краката ни и светът ни се срива…

 

Можем да изградим кариерата, за която сме мечтали и за която сме поискали от Вселената

Ще се издигаме и падаме. След известно време ще излетим отново, но в друга посока.

Изживявайки всички тези моменти от живота, ние не можем да отговорим на всички въпроси, които се въртят в главите ни. Не можем да стигнем до дъното на истината, не винаги разбираме кое е правилно и кое не.

 

Не можем да предвидим бъдещето

Понякога просто трябва да вярваме. Да вярваме в силата на Вселената и в себе си. Трябва да продължим да вървим напред, по нашия си път.

Това, което е предопределено да бъде част от живота ни, определено ще се върне при нас

Дори и да не се случи, когато го очакваме, пак ще се случи. Просто малко по-късно…

Истината е, че ако човек е предопределен да бъде част от живота ни, той определено ще бъде в него. И ако една връзка с някого е приключила безвъзвратно, това означава само, че има място за нова и истинска връзка.

Може да ни уволнят от работа. Но това не означава, че нямаме нови възможности за кариерно и професионално израстване. Плановете ни ще се променят постоянно, защото животът не стои на едно място. И ние заедно с него…

 

Може да изглежда, че това, което се случва, буквално унищожава целия ни свят до основи

Може да крещим от болка или да плачем, да удряме с юмруци по масата от гняв…

Може дори да започнем да се съмняваме в себе си и да обвиняваме Бог за всичко.

Каквото и да правим в тези моменти, това няма да промени истината.

А тя е, че когато това, за което се вкопчваме с всички сили, така или иначе напусне живота ни, в него има място за нещо по-добро.

 

Това, което е предопределено да бъде част от живота ни, ще дойде при нас – рано или късно

Да, може да отнеме време. Може да се отдалечим от него, дори да го загубим за известно време. Но не след дълго то определено ще се върне при нас!

Ето защо не бива да се тревожим толкова много, опитвайки се да поемем контрола над неконтролируемото.

Не си струва да страдаме 24 часа в денонощието и да се чудим : „Наистина ли Бог ме е изоставил?“ Няма нужда да мислим, че не сме достатъчно добри, тъй като мечтите ни все още не са се изпълнили. Не!

Нека не губим време и енергия за всички онези неща, които изчезват. Трябва да продължим напред и да вярваме, че най-прекрасните неща скоро ще се случат в живота ви.

Не винаги ще имаме всички отговори… Не всичко, което се случва в живота, ще го чувстваме като единственото правилно. Не всичко ще върви по план.

Но това изобщо не означава, че няма да намерим това, което търсим.

 

Това, което трябва да се случи, ще се случи

Хора, възможности, работа, страст и надежда… Всичко това ще се появи, но … в подходящия момент. Всичко се случи, когато е писано да се случи. Когато сме готови за това.

Понякога просто трябва да пуснем това, което не е предназначено да остане в живота ви. Да направим място за нещо ново. Да вярваме в него.

И тогава правилните неща намерят своя път към нас.

38553

Similar Posts