Във форма Здраве

Учените наричат плетенето новата йога: Какво се случва с мозъка ни докато плетем

плетенето новата йога

Ще останете изумени от това обяснение на невролога.

Ритмичното темпо на плетене върши невероятна работа: по време на това вълнуващо занимание човек сякаш изпада в транс. Ръцете са заети, главата е свободна от излишни мисли, съзнанието е в стабилно състояние на равновесие.

Плетенето е съзерцателна практика на медитация и концентрация, бизнес, без който милиони жени по света не могат да си представят живота си.

Неврологията е признала плетенето като нова йога за мозъка. Звучи много впечатляващо, нали?

Изследванията показват, че плетенето, както и шиенето, тъкането и бродерията, развива вниманието и има много общо с медитацията. По време на медитация остават активни същите области на мозъка.

Положителният ефект на медитацията върху здравето и умствените способности е доказан повече от веднъж, но преди това на плетенето не се е обръщало достатъчно внимание.

В онлайн проучване на повече от 4000 плетачи от цял ​​свят става ясно, че плетенето засилва усещането за щастие и облекчава стреса.

Ако плетете 3 или повече от 3 пъти седмично, нивото на тревожност намалява значително. Ето защо в древни времена е било обичайно всички жени да преподават ръкоделие: това невероятно успокоява емоционалната сфера и дава дългоочакваното чувство за баланс. Започвайки да плетете, ще почувствате положителни промени в различни области от живота си.

Ползите от плетенето

  1. Психичното състояние ще се подобри, решаването на психологически проблеми ще отнема по -малко от вашите умствени ресурси.
  2. Вниманието и концентрацията ще станат ваши постоянни спътници.
  3. Развитието на фината моторика ще ви даде възможност да вършите сложни домакински задължения, с които преди това не сте се справяли добре.
  4. Творчеството ще се развие и ще ви зарадва с неочаквани прояви.
  5. Самочувствието ще достигне ново и в комбинация от чувството на гордост от прекрасно свършената работа ще ви накарат да се почувствате по-значими.
  6. Лесен начин да развиете търпение и постоянство. Нищо няма да може да ви извади от равновесие!
  7. Паметта ще се подобри, а мозъкът ви ще заработи в пъти по -бързо.

Общите ползи, което осигурява плетенето са несравними. Много учени смятат, че плетенето помага на жените в напреднала възраст да останат здрави и да живеят по -дълго .

Депресията и тревожността могат да бъдат много лесно преодолени с плетене.

Затова, дами, плетете и се радвайте на живота!

1811

Similar Posts