Във форма Езотерика Здраве

Вълшебните свойства на копривата: Лекува болести, помага за добър сън, прогонва негативната енергия от къщата или офиса

вълшебните свойства на копривата

Копривата е полезно растение, макар че отношението ни към нея е повече като към досаден плевел. Експертите по биоенергия сега ще ни обяснят всички ползи от тази билка и как тя влияе на нас, хората.

Има много вълшебни билки, но повечето от тях трябва да бъдат намерени, закупени или отгледани у дома. Копривата не е такава, тя расте навсякъде, а полезните й свойства се подценяват много.

Основните лечебни свойства на копривата

Това растение се използва и в ритуали, и лечебни векове. В съвременния свят учените са научили много за полезните й свойства и копривата се използва широко в козметологията. Предимството й е, че расте абсолютно навсякъде. Не е нужно да я търсите, защото можете да я намерите на всяко парче земя, дори в градовете.

Копривата повишава тонуса и имунитета

Листата на копривата съдържат огромно количество аскорбинова киселина. Това означава, че от това растение могат да се правят отвари и да се добавят към чай по време на заболяване или просто за повишаване на тонуса и имунитета.

Копривата помага при диабет

Учените отбелязват, че съставките в копривата понижават нивата на кръвната захар, поради което това растение много добре помага при диабет.

Как се прави лечебна запарка от коприва?

За да създадете запарка, имате нужда от една лъжица натрошени листа от коприва и половин литър вода. Поставете листата във вода и ги дръжте на много слаб огън за 15 минути. Получената смес може да се използва като добавка към чая.

Също така може да добавите листа от коприва към чая от мента, за по-мощен тонизиращ ефект.

Копривата ще ви върне добрия сън

Също така копривените листа помагат да се спи по-добре, като прогонват лошите сънища. За да направите това, е необходимо да отделите полезните меки влакна от ненужните. Накиснете или сушете копривени листа в продължение на един месец, след което грубите влакна ще отпаднат сами. Останалите „конци“ могат да се използват като талисман или като предпазващ такъв срещу умора и болка.

Копривата се използва в магични ритуали

Това растение може да се използва като талисман. От древни времена нашите предци са вярвали, че копривата има най-силните защитни свойства. Поставяли са я на входната врата или на перваза на прозореца, за да гони злите духове.

Ако мислите, че във вашата къща има наслоена негативна енергия, просто наберете стръкове коприва и ги разпръснете за 24 часа из къщата.

Как да увеличим положителните енергийни потоци в къщата с коприва?

Ако изгорите суха коприва, можете значително да увеличите движението на положителни енергийни потоци в къщата. Правете пречистващия ритуал три последователни дни и ще усетите разликата веднага.

1283

Similar Posts