Психология

Вътрешна красота: Защо е по-важна от външната и как да я придобием

Вътрешна красота

Красотата означава много повече от просто красиво лице и фигура. Ето защо, ако искате да подобрите външния си вид, фокусирайте се върху вътрешното си състояние.

Привлекателност, чар и жизненост

Привлекателност, чар и жизненост – тези качества могат да бъдат придобити само в резултат на нещо много по-важно от формата на лицето или цвета на косата. Дрехи, козметика, диета и упражнения (фитнес) – всичко това има значение само за формирането на красив външен вид, но вътрешната красота играе основна роля.

Този наистина безценен елемент на красотата е фундаментален и вечен. Ако вътре във вас „гори” духовен огън, то той се проявява външно – в ослепителната ви усмивка, в искрящите ви очи.

Какво включва понятието вътрешна красота

Ако ни е трудно да разберем и приемем понятието вътрешна красота, опитайте се да си представите човек, който я няма. Това е човек без „искра“, с безизразно лице, с фалшива усмивка, с почти липсваща аура, човек без вдъхновение…

Вътрешната красота се трансформира във външна

В живота има много мъже и жени, които биха могли да се считат за непривлекателни физически, ако не беше тяхната вътрешна красота.

Разбира се, това изобщо не означава, че трябва да пренебрегнете външния си вид. Отнасяйте се с него като с автомобил – материален обект, който бихте искали да видите излъскан, обслужван редовно и с който можете да се гордеете. Не забравяйте обаче, че най-важното нещо е двигателят и човекът, който управлява колата. Ето защо, освен външния си вид, поддържайте вътрешния си „огън“ и наистина ще олицетворявате духовно красив човек с красива визия.

Щастието е равно на красота

Състоянието на щастие има мощен ефект върху вашата външна красота чрез вътрешна красота. Щастливият човек е винаги красив отвътре. И обратно – една нещастна жена никога няма да се почувства красива. Красотата идва отвътре. Това, което прави една жена красива, не е цветът на очите й, а женската топлина и нейната индивидуалност. Нещастието се отпечатва в нейното лице и в изражението му.

Кой е истински красив?

Истински красив човек е този, в чието сърце има доброта и човешка топлина, който е внимателен и щедър. Противоположните качества са завист, гняв, ревност, лоша воля. Отрицателните чувства и емоции не само ще накарат душата да закърнее, но и ще обезобразят напълно външния вид.

Опитайте се да се чувствате възможно най-щастливи

Опитайте се да се чувствате възможно най-щастливи, опитайте се да правите това, което би допринесло за доброто настроение! Слушайте музика, смейте се, гледайте добри филми и прекарвайте свободното си време с най-добрите си приятели. Щастието подрежда мислите и изглажда лицето. Със сигурност ще забележите, че когато сте щастливи, бръчките изчезват, защото вече не се мръщите, а лицето е придобило по-меко и очарователно изражение.

Не забравяйте, че щастливото състояние на човек е много по-ефективно от най-скъпата козметика.

Красотата е отношение към живота

Има един компонент на красотата, който е доста труден за овладяване. Това е умът. Чувстваш се млад, но умът ти казва, че си стар. Казват ви, че сте привлекателни, но умът ви не го приема. Подобни разрушителни мисли се превръщат в самокритика, което води до ниско самочувствие. Здравословните мисли са свързани с вътрешната красота и също така са важни за изграждането на положителен имидж и самочувствие.

Затова работете върху себе си, прогонете всякакви негативни мисли от себе си, мислете по-често за положителното и скоро ще откриете, че умът и тялото ви са в пълна, благотворна хармония.

Бъдете енергични и проявете интерес към живота

Един от най-сигурните начини да разширим вътрешния си свят е да проявяваме жив интерес към другите и към всичко, което се случва около нас. Към политическите събития в страната, към работата ни, към нашия град, към приятелите. И без значение дали е ежедневието или нещо по-вълнуващо, трябва да сме енергични във всичко, което правим и тогава изражението ни винаги ще бъде живо.

Оживление, топлина и красота – тези качества са присъщи на всеки, който проявява истински интерес към живота.

Усмихнете се!

Състоянието на влюбване и усмивката на лицето ви правят просто чудеса! С тях преобразите външния си вид и ще изглеждате десетки години по-млади. Усмивката е невероятно заразна и обикновено печели хората. Милото изражение на лицето може да направи красив и най-обикновения човек. Но не забравяйте, че има огромна разлика между естествената усмивка, идваща от сърцето и тази, която е принудена и неискрена.

Нека очите ви блестят!

Очите осветяват лицето. В литературата те често се наричат ​​„огледалото на душата“. Те разкриват дълбочината на нашите мисли, чувства, емоции. Забележете как очите на хората блестят, когато са пълни с енергия и как потъмняват, когато човек е тъжен. Никаква козметика не може да придаде на очите естествен блясък, както това умее вътрешната красота.

Блестящите очи правят лицето да изглежда живо и естествено, така че гледайте хората право в очите, „говорете“ с очите си и най-важното – усмихвайте се с очите си!

Движенията на тялото

Вътрешната красота (или липсата на такава) се проявява във всичко, не само в изражението на лицето, но и в движенията на тялото, поведението и жестовете. Ако тялото ви е прегърбено, схванато, ако ръцете ви са неспокойни и напрегнати, тогава ще изглеждате недодялано и ще се чувствате неудобно. И така няма да позволите на вътрешната си красота да излезе наяве. Поставете си за цел да отпуснете тялото си. Внимавайте за стойката си, така че раменете и гърбът ви да не се навеждат.

Не бъдете обсебени!

Манията за упражнения или броене на калории , както и прекалено строги ритуали за красота, могат да угасят вътрешния ви огън. Не се занимавайте твърде много с външния си вид, защото така ще тормозите себе си и хората около вас. От време на време можете да нарушите рутината си – в края на седмицата хапнете с апетит блокче от любимия си шоколад и пропуснете упражненията в почивния си ден.

Усъвършенствайте се като личност!

Трябва да се чувствате като човек, който играе решаваща роля в създаването на вътрешната си красота. Често се казва, че някои красиви хора разчитат единствено на външния си вид, за да намерят приятели, работа, партньори и т.н. Красивият външен вид обаче не е вечен. И празната красота може един ден внезапно да изчезне. Но вътрешната – никога!

771

Similar Posts