Във форма Отслабване

Възможно ли е да отслабнете като ядете мед?

Възможно ли е да отслабнете като ядете мед

Натуралният мед, със своята висока хранителна стойност и уникален вкус, отдавна е признат за диетичен продукт, който помага за поддържане на здравословен начин на живот. Той е не само вкусна алтернатива на захарта, но и съдържа ценни елементи, от които тялото се нуждае. Но можете ли да отслабнете, като ядете мед?

 

Бялата захар, която е източник на бърза енергия, не е полезна за тялото. Постоянната консумация на захар може да наруши метаболизма и да доведе до наднормено тегло.

 

За разлика от захарта, медът има не само сладост, но и полезни свойства. Той е естествен и безопасен.

 

Въпреки това си струва да запомните, че медът и захарта имат подобен химичен състав. И докато медът може да помогне за облекчаване на кашлицата и да има положителен ефект при сезонни алергии, той също може да представлява риск за децата, особено тези под една година. Ето защо, преди да въведете мед в диетата на детето, трябва да се консултирате с лекар и да следвате препоръките за безопасност.

Възможно ли е да отслабнете като ядете мед?

Сравнявайки химичния състав на меда и захарта, можете да видите, че медът съдържа приблизително:

 

40% фруктоза

30% глюкоза

30% вода

Магнезий и калий

 

Но простото преминаване от захар към мед не гарантира загуба на тегло. За постигане на желаното тегло е важно да се контролира консумацията на следните храни:

 

Захар – трябва да бъде сведена до минимум във вашата диета.

Тестени сладкиши – консумацията им трябва да се намали.

Захарни изделия – шоколадът, бонбоните и други сладки лакомства допринасят със значителни количества захар в диетата.

Пчелен мед – въпреки че медът има полезни елементи, консумацията му също трябва да се контролира.

 

Въпреки че медът е по-здравословен от захарта, той е с високо съдържание на въглехидрати и също може да допринесе за увеличаване на теглото.  Но в малки количества подпомага отслабването.

166

Similar Posts