Във форма Силата на вярата

Възможно ли е да се излекуваме чрез молитва и как точно да стане това: Грешки, които да избягваме

да се излекуваме чрез молитва

Силата на вярата е огромна и неслучайно за нея се говори, че може да постига чудеса. Това е абсолютно вярно и дори е научно доказано.

Всички знаем за случаи, когато пациенти, приемали така нареченото „плацебо“ се подобряват, както и сме чували какви ли не истории за това, на какво е способно самовнушението.

Хора, които са вярвали, че са болни, макар и да не са, са се разболявали и обратно – тези, които са били убедени, че ще победят болестта, наистина са го постигали.

Молитвата е един от тези „нетрадиционни“ начини на лечение, които в никакъв случай не бива да пренебрегваме. Разбира се, трябва да се вслушваме и в съветите на духовниците, ако желаем да получим най-добри резултати. Ето как трябва да протича лечението чрез молитва, за да е най-ефективно.

При четенето на молитва вярващият трябва да е изпълнен с увереност в силата на молитвеното слово. Не просто да се надява, то да подейства изцеляващо, а да вярва с цялото си сърце, че думите, които изрича, ще му помогнат да се излекува.

Важно е също да се вниква в дълбочина в текста, който се чете. В този смисъл е добре да се избира молитва, която подхожда както на моментното състояние, така и да ви допада емоционално. Това е от изключително значение. Не всички текстове действат еднакво силно на различните хора. Колкото е по-голямо единството между човека и молитвата, толкова по-силен е ефектът. В никакъв случай не четете механично. Тогава молитвата изобщо няма да ви помогне.

Подготовката преди изричането на молитвата е много важна. Релаксирайте, отпуснете се максимално, почувствайте единството си с Бог.

В главата ви не бива да има дори помен от негативни мисли и емоции. Потопете се дълбоко „навътре“ в себе си, успокойте ума и тялото, приведете се в ред и тогава четете молитвата.

Лечебните молитви ни помагат не само да излекуваме ума и тялото, но и да се освободим от напрежението от ежедневните грижи, да постигнем морално и емоционално удовлетворение.

Как точно помага молитвата за изцеление?

За да се излекуваме, без значение дали говорим за физическа или емоционална травма, трябва да изгоним страховете си.  Защо това е толкова важно?

Защото страхът поражда липса на увереност, може да доведе до паническо разстройство и да предизвика сериозни заболявания.

Както всички знаем, мислите са склонни да се материализират.

Страхът от болестта всъщност отваря широко вратите и я кани на навлезе в нашето тяло.

И обратно – вярата в изцелението чрез молитва може да предотврати заболяването или да го излекува, ако то е вече факт.

Най-важното условие, за да е възможно изцелението чрез молитва

Изцелението чрез молитва е възможно, но само, ако сърцето е напълно отворено към Бога, изчистено от лоши мисли и изпълнено с доверие и увереност в успешния резултат.

Показвайки любов към хората, отказвайки се от гнева, прощавайки обидите, ние можем да се „освободим“и да позволим на душата си да общува с Бог.

Основното е да не се чувстваме обречени  и да се доверим напълно на Всевишния, да се оставим в негови ръце и да очакваме края на мъките си, заредени с оптимизъм.

За да се случи изцелението

За да се случи изцелението, много е важно в човешкото съзнание да няма място за страхове и усещане за неизбежност.

Рисувайки отрицателни картини в съзнанието си, ние дори умишлено бихме могли да провокираме болестта.

Ако се чувствате обидени, изтормозени, отчаяни – молете се, всички тези чувства ще преминат бързо и ще се почувствате обновени и утешени.

В моменти на емоционално униние може да заложите на  изцелителна молитва към светците, която е в състояние да проникне в съзнанието и да прогони всички негативи.

Не забравяйте: правилно формулираните думи на молитва достигат незабавно до Създателя и придобиват огромна сила. Можете да се помолите в свободен текст, да изкажете своите болки, да споделите с Бог тревогите си и той непременно ще ви отговори, пращайки своята безгранична любов, която да ви изцели на всяко едно ниво.

Как да се борим с болестите?

За борба с болестите е необходимо ясно да се осъзнае целта на живота. Точно тя предоставя основа за борба с патологичните аномалии на тялото.

Изцелението чрез молитва се дължи на способността да се избяга от ежедневната реалност на съществуването. Силата на молитвата е в нашата вяра и в освобождаването на мозъка ни от разрушителни мисли. В процеса на молене ние се свързваме с Бог.

Силата на молитвата е доказана в хиляди примери. По време на четенето на божествените думи се появява чувство за увереност, спокойствие и пълна сигурност.

Когато се молим за здраве

Когато се молим за здраве цялото внимание трябва да се обърне на молитвеното слово. Пълна тишина, отсъствие на външни стимули на мозъка (музика, телевизия и др.), концентрацията трябва да е пълна.

Силата на молитвата е във вярата ни.

Невниманието към молитвата, присъствието в съзнанието на хора, събития или други неща, превръщат светите неща в напълно безполезен процес. Защото недоволството унищожава тялото отвътре и прави невъзможно осъществяването на искрена комуникация със Създателя.

Покаянието и любовта са основни елементи в молитвата за изцеление.

Духовно изпълване с доверие в Бог и неговата воля.

Поверителността и пълната тишина в стаята правят процеса възможно най-ефективен.

Трезвостта на мисълта, пълното отказване от земната суета и грижите също допринасят за увеличаване на силата на молитвата.

Разтягането на тялото, докато четете молитвената дума, ви помага да се съсредоточите върху лечебния процес.

Не забравяйте

Лечебната молитва към божествените символи наистина е способна да неутрализира заболяването и да победи болестта.

Искреното общуване с Бог е истинска благодат за нашия ум и за нашето тяло.  

3560

Similar Posts