Във форма Здраве

Възродете тялото си: Накиснете 4 бадема във вода за една нощ и ги изяжте на следващата сутрин

ползи от бадемите

Бадемите са любими на много хора. Те съдържат много хранителни вещества, затова трябва да ги консумираме всеки ден.

Според изследванията, по-добре е първо да ги накиснем във вода и след това да ги изядем! Накиснатите бадеми са много по-полезни.

Ползи от бадемите

Бадемите са изключително богати на хранителни вещества като калций, цинк, магнезий, омега-3 мастни киселини и витамин Е. Те съдържат ензимен инхибитор, който защитава всички хранителни вещества, но се активира само когато бадемите са били предварително накиснати във вода. Ето защо трябва да ги ядете по този начин.

Какво получаваме от яденето на накиснати бадеми

Повишена енергия

Ако ядете 1 шепа накиснати бадеми всеки ден, това ще увеличи енергията ви. Бадемите са с високо съдържание на мед, рибофлавин и манган.

Укрепване на сърдечно-съдово здраве

Бадемите са с високо съдържание на мононенаситени мазнини, както и на калий. Това е невероятно за нашето сърдечно-съдово здраве.

Отличен източник на витамин Е

Бадемите също са с високо съдържание на витамин Е, който, ако е известен, може да намали възпалението, както и да повлияе добре сърдечно-съдовите заболявания. Приемайте по 1 шепа бадеми всеки ден, за да предотвратите инфаркти и инсулти.

Страхотни за мозъка

Бадемите са богати на хранителни вещества, които могат да подобрят мозъчната функция.

Намаляват риска от неврологични проблеми

Богати на L-карнитин и рибофлавин, L-карнитин и рибофлавин също са важни хранителни вещества. Те намаляват риска от неврологични проблеми, като увеличават производството на нови невронни пътища.

Регулират холестерола

Ако ядете 1 шепа накиснати бадеми всеки ден, вие ще регулирате холестерола си.

Укрепват костите

Бадемите също са пълни с хранителни вещества, които защитават костите ни. Съдържа фосфор, който е полезен при остеопороза.

Регулират кръвното налягане

Бадемите са с високо съдържание на калий и с ниско съдържание на натрий, така че могат да ви помогнат да регулирате кръвното си налягане.

Предотвратяват много видове рак

Научните изследвания показват, че накиснатите бадеми могат да ни помогнат в борбата с рака на дебелото черво и много други видове рак.

1291

Similar Posts