Астрология

Венера в Козирог от 23 януари до 17 февруари 2024 г.: Какво ни очаква по това време?

Венера в Козирог от 23 януари 2024

Време на полезни запознанства и финансова печалба за Телец, Дева и Козирог.

 

Транзитът на Венера през Козирог ще се отрази благоприятно на материалната сфера на представителите на земните знаци на Зодиака: Телец, Дева и Козирог. Периодът на придобиване на стабилност и получаване на практически резултати. Планетата отговаря и за сферата на взаимоотношенията, следователно ще бъде от полза за сферата на бизнес партньорствата и работните процеси.

 

Козирог е едно от осемдесет и осемте нови съзвездия и едно от четиридесет и осемте съзвездия, наречени от Птолемей. А проекцията на съзвездието върху пътя на Слънцето – еклиптиката – е знакът на Зодиака. Козирогът се управлява от Сатурн, вторият управител е Уран, а в състояние на екзалтация – войнственият Марс. Слаби състояния за Луната са изгонване и Юпитер е отслабен. Планетите в Козирог придобиват качествата на тази зодия.

 

Козирогът е женствен, пасивен знак на Зодиака, има кардинални качества и е в зоната на трансформация. Основният принцип на знака Козирог е да се определи основната цел, начините и средствата за нейното изпълнение и да се концентрира цялата енергия за нейното постигане. Мисията на Козирога е да създаде структура, да изгради стълба за растеж и развитие в материален план и кариера.

 

Митология

Митологията на Козирога е доста разнообразна. Това е митично създание с тяло на коза и опашка на риба. Най-популярната версия гласи, че Дионис, богът на растителността и винопроизводството, защитавайки върховния бог Зевс от стоглавото огнедишащо чудовище Тифон, скочил във водата и частта от тялото му, която била под водата, се превърнала в риба, а горната част на тялото му – в коза. Виждайки, че Тифон е готов да разкъса Зевс, Козирогът изсвирил пронизително, уплашвайки Тифон. В знак на благодарност, че спасил живота му, Зевс поставил Дионис в новата му форма на небето.

 

Венера, преминавайки през Козирог, е „оцветена” от енергиите на този зодиакален знак и образува хармонични аспекти със Слънцето на земните зодиакални знаци.

В периода от 23 януари до 17 февруари планетата разкрива възможности в материалната сфера за представители на всички земни знаци на Зодиака. Въз основа на реални възможности, изчисления и конкретни условия, Телец, Дева и Козирог могат да създадат солидна основа за себе си и да направят пробив в кариерата си. Изборът е направен в полза на професионалната сфера, появява се желание за запълване на живота с полезни дейности.

 

Всеки зодиакален знак е разделен на три декади:

 

Първа десетдневка

Телец от първата десетдневка (21 – 30 април)

Телец от втората декада (1 май – 10 май)

Телец от третата декада (11 – 20 май)

 

Втора десетдневка

Деви от първото десетдневка (24 август – 2 септември)

Деви от второ десетдневка (3 – 12 септември)

Деви от третото десетдневка (13 – 22 септември)

 

Трета десетдневка

Козирози от първата декада (21 – 31 януари)

Козирози от втората декада (1 – 10 януари)

Козирози от третата декада (11 – 19 януари)

 

Трябва да се помни обаче, че границите на зодиакалните знаци се променят в една или друга посока. Зависи от часовата зона, точния час на раждане, разстоянието от високосната година. За да разберете под каква зодия сте родени, трябва да вземете предвид всички фактори. Ако часът на раждане не е известен, може да го изчисли астролог.

 

Телец, Дева и Козирог от първата декада на зодиакалния знак, по време на транзита на Венера през Козирог, ще срещнат противоречия в очакванията си.

Въпреки това, активното желание за стабилност, сила на позицията и увеличаване на доходите определено ще дадат реални резултати.

Важно е да запомните, че само чрез сътрудничество с други хора и готовност за компромиси, представителите на тези зодии ще могат бързо да разрешават своите материални, финансови и работни проблеми. Слушайте хората около вас – това ще ви помогне да спрете навреме и да спестите парите си и да се съсредоточите върху основното. Не вземайте окончателни решения веднага – претеглете всички плюсове и минуси, помислете дали това наистина е от полза за вас. Консервативният подход към бизнеса вече не е полезен, както преди.

Опитайте се да бъдете разнообразни и гъвкави по въпросите на материалната и финансовата сфера на живота.

 

Телец, Дева и Козирог от втората декада на зодиакалния знак, по време на транзита на Венера в Козирог, са принудени да разчитат повече на себе си и своите начинания в бизнеса и кариерата, отколкото на екипа, партньорството или лидерството.

Това е период, в който парите се натрупват бързо, но също толкова бързо се харчат. В близко бъдеще са необходими други хора за работа, кариера, бизнес. Заобикалящият свят на представителите на земните зодиакални знаци играе важна роля за реализирането на себе си в определен въпрос. За материален успех сега повече от всякога е необходимо да сте в крак със събитията, постоянно да получавате информация за реалното състояние на нещата във финансовата система на страната и света, за да не предприемете прибързана стъпка. Не поемайте рискове – грижете се за парите си и позицията, която сте постигнали!

 

Телец, Дева и Козирог от третата декада на зодиакалния знак, по време на транзита на Венера през Козирог, се чувстват уверени, получават морално удовлетворение от работата и приходите и усещат внимание към себе си като висококвалифициран специалист в своята област на дейност.

Последователността, специфичността и практичността на земните зодии оказва положително влияние върху техните колеги и бизнес партньори, което може да бъде първата стъпка към социално издигане. Задълбочеността при вземането на решения и поемането на инициатива се отразява по най-добър начин върху репутацията на Телец, Дева и Козирог. Вратите, които преди са били затворени, се отварят за вас!

 

Венера е планетата на желанията, комфорта, партньорството, парите.

В знака Козирог възпира, съхранява, укрепва: финансовото състояние, връзките, социалния статус и репутацията. През дните на нейното движение през този зодиакален знак много хора са фокусирани върху конкретни въпроси и са лежерни в материалните въпроси.

Работата и кариерата могат да се развиват бавно, но сигурно, в областта на парите всичко се случва строго по план. По това време са необходими гаранции, реални потвърждения и подходящо заплащане на работното място.

Представителите на същия знак, но и Телец и Дева, получават най-много ползи от преминаването на Венера през Козирог. Отлични възможности да реализирате кариерните си амбиции и да сбъднете желанията си.

 

Всеки човек, който е задълбочен в своите планове, идеи, разсъждения, размишления, който пресмята и планира всичко, ще може да създаде добра основа за себе си за бъдещето.

Сега е добро време за установяване на дългосрочни отношения – връзките и контактите по време на транзита на Венера през Козирог са взаимноизгодни, всички участници са заинтересовани да ги поддържат.

 

От 23 януари до 17 февруари 2024 г. е благоприятно време за Телци, Дева и Козирог, които искат да сключат брак.

През този период най-ценени са честността, благоприличието и способността да структурирате отношенията и да ги придвижите към обща цел. Венера в Козирог помага да се поддържа вярност в брачния живот, дава преданост и желание да се грижи и защитава партньор в продължение на много години.

Предпазливостта в сферата на чувствата помага за стабилизиране на семейните отношения, разрешаване на имуществени проблеми, постигане на комфорт и надеждност.

384

Similar Posts