Любов и връзки Психология

Връзка с женен мъж: Психологът Мая Димитрова за това какво принуждава един мъж да търси любов извън семейството

Уважаеми читатели, при нас отново е партньорът на Хепи-Уомън – психологът Мая Димитрова, за да продължим нашия разговор на тема „връзка с женен мъж“.  И така, нека да продължим с въпросите към нея.

Г-жо Димитрова, какво, според Вас, принуждава един мъж да търси любов извън семейството?

Мъжа проявява любовта си там, където има стимула да прояви своята природа. Основата, на което е страст и искра, която да го вдига и създава заряд за да побеждава. Да, природата на мъжа е различна от природата на жената.

Общото е, че и двамата се  чувства най-добре и най-пълноценни, когато имат възможност да се  проявяват чрез своята природа. Но, за жалост, желанието към действия, които жената  прави за да подтиква и пробужда мъжа към природата му, с времето избледняват.

Влиза се в рутина,  в която до голяма степен жената  губи пътя към същността си и това, разбира се е предпоставка да изгуби пътя към мъжа до себе си.

връзка с женен мъж-психологът Мая Димитрова

И какво трябва да знаем ние, дамите, за да не се случи това?

Природата на мъжа е да ловува, побеждава, бори се, печели за да прояви грижа. Това го прави лидер и победител в очите на всички. В момента, в който се почувства значим получава още по-голям прилив на енергия.

При нашите прадеди, когато са живеели в пещери в първобитна епоха: мъжа е излизал на лов за храна само и единствено, когато храната свърши у дома, а неговата жена и деца са гладни.

Ако жената спестява храна за да може мъжа да си почива и да излиза по-рядко на лов…да така ще бъде. Но по това време жените не са щадели мъжете си както сега и не са ги дундуркали, което от своя страна след известно време предизвиква  другата крайност, а именно да им чупят топките, казвайки им „Майната ти, за нищо не ставаш, аз ще свърша твоето задължение.“

Както е в днешно време. Напротив далече са били от това да подценяват мъжа до себе си и да не вярват в него и способностите му. Той си жертва живота  за да улови и донесе храна -погрижи се. Енергията, която го зарежда се проявява от благодарността на жената и любовта й. Така се подхранва и тласка мъжа към своята природа, а той има огромната нужда да я проявява. А, когато той е в огромен комфорт и няма възможността да я прояви, търси някъде другаде заряда и пробуждането.

Тоест, излиза, че жененият мъж, почувствал се недостатъчно ценен, започва да става по-чувствителен към други жени, които могат да отговорят на тази му нужда?

Основното е проявата на  възхищението на жената към мъжа до нея. Това  на пръв поглед незначително емоционално състояние събужда блясък в очите й. Събужда прекрасно отношение, изпълнено с уважение към него.

Това именно е искрата, от която мъжа има нужда.

Възхищение от жената до него – това събужда природата му, това го кара да се чувства цялостен  да проявява любов!

Когато жената се възхищава искрено на мъжа чрез своя разум и душа, без преструвки!

Когато е наясно с неговите качества и ги боготвори, тогава тя несъзнателно проявява много различно и специално отношение към мъжа до себе си, което го подтиква още повече да проявява своята природа.

По този начин тя удовлетворява неговата най-дълбока потребност.

Ще завърша с нещо, което е важно и от огромно значение. В нашата култура момчето е било обичано само, защото е момче (огромното значение за продължение на рода и корена).

Истината, че правилното възпитание е момчетата трябва да бъдат хвалени и поощрявани за своите резултати.

От тук е и  разковничето за събуждане, приемане и осъзнаване на мъжката им природа от малки.

Благодарим Ви за споделената ценна информация! Скъпи читатели, това беше психологът Мая Димитрова, с която ще продължаваме да търсим и опознаваме истината за това, защо женените мъже не се чувстват комфортно във връзката си и търсят нужното им извън брака.

Можете да закупите Книгата – дневник на Мая Димитрова “Нежна сила”, като използвате контактите, обявени в партньорския й профил.

"Нежна сила"- книга-дневник на психолога Мая Димитрова ще ви помогне да привлечете щастието
Интервю на Лора Костова

5082

Similar Posts