Лайфстайл Новини

„Всичко, което искам за Коледа“ е открадната? Марая Кери на съд за емблематичния й коледен хит

Марая Кери на съд

Най-големият хит на Марая Кери, а не е нейн?

По време на коледния сезон „All I Want For Christmas Is You“ гърми от милиони високоговорители по целия свят. Но сега се твръди, че хитът на Марая Кери е бил откраднат! Авторът на песни Анди Стоун твърди, че певецът и авторът на песни Уолтър Афанасиев са извършили нарушение на авторските права, съобщават няколко американски медии. Как звучи песента му, която е излязла първа?

Според информация, Стоун иска 20 милиона щатски долара, което се равнява на малко по-малко от 19 милиона евро, като обезщетение в съдебно дело. Песента на Кери е издадена през 1994 г., но пет години по-рано Vince Vance & The Valiants имат издадена песен със същото заглавие, написана от Стоун. Той твърди, че Кери и Афанасиев съзнателно са нарушили авторските му права.

 

Лоши перспективи за ищеца?

Вероятно обаче текстописецът ще бъде затруднен в съда, според адвокати, специализирани в подобни случаи. Според тях, заглавията на песните не попадат в закона за авторското право на САЩ. В момента има около 177 творби, наречени „Всичко, което искам за Коледа, си ти“. Ако обаче текстовете на песните бяха по същество еднакви, отговорът им щеше да бъде различен.

Миналата година бе особено успешна за Кери с нейната версия на „All I Want For Christmas Is You“. Песента счупи границата от един милиард поток само в услугата за стрийминг Spotify.

108

Вижте още:

Similar Posts