Във форма Здраве

Японска водна терапия: Методът на д-р Батманжелидж за здраве – най-евтиният и много ефикасен

японска водна терапия д-р Батманжелидж

Мнозина биха могли да нарекат този метод „японска водна терапия“.  

Преди седемнадесет години д-р Ферейдун Батманжелидж излежавал присъда като политически затворник в Иран. Като лекар той много добре знаел как да лекува и облекчава болестите. Но д-р Батманжелидж нямал достъп до работни инструменти и лекарства, с изключение на един – водата.

По време на престоя си в затвора той успял да излекува 3000 затворници, страдащи от язвена болест. След излизането си лекарят е посветил кариерата си на изучаване на вредните ефекти на дехидратацията. Неговото изследване е помогнало на хиляди хора да възстановят здравето си.

И така, какви са ползите от водата за здравето? Доказано е, че предотвратява артрит, болки в гърба, възпалено гърло, мигрена, колит, бронхиална астма, високо кръвно налягане и намалява нивата на холестерола.

Методите за пречистване с вода са следните:

Изпийте 640 милилитра (около четири чаши) вода без флуорид веднага след събуждане.

Ако пиете чешмяна вода, неизбежно ще има флуоридни съединения.

Наскоро обаче учените откриха естествен начин за обезфлуориране на водата с босилек.

Друг начин за пречистване на водата е дестилацията (не забравяйте да добавите минерали обратно във водата, включително сода за алкални свойства) и обратната осмоза. Внимавайте обаче, твърде много вода може да ви убие.

Ако чувствате, че не можете да изпиете 4 чаши сутрин, тогава нищо лошо няма да се случи, ако започнете с по -малко вода и се стремите към 640 милилитра. Това е най-важната стъпка, сравнима с това да не ядете 8-12 часа. Това е, което мнозина наричат ​​“празен стомах“.

Измийте зъбите си и изплакнете устата си и не пийте и не яжте нищо в продължение на 45 минути. След 45 минути можете да ядете и пиете каквото искате.

Изпийте чаша вода половин час преди хранене. Не яжте и не пийте два часа след всяко хранене.

Ще усетите, че състоянието ви започва да се подобрява.

Според японската медицинска общност лечението на запек отнема 10 дни, 10 дни за лечение на стомашни проблеми и 30 дни за нормализиране на кръвното налягане.

Истината е, че водата не е чудотворна панацея

Тя обаче е важен компонент за физическото здраве и благосъстояние на човек. Просто казано, грижата за тялото и поддържането му хидратиранж и активнж може да направи чудеса за вашето здраве.

Дехидратацията може да се прояви в много форми. Не винаги е свързана с жажда. Но винаги означава едно и също –  че тялото ви не получава достатъчно вода, за да функционира правилно.

533

Similar Posts