Психология

За какво и кого НЕ ТРЯБВА ДА НИ ПУКА, за да живеем ЩАСТЛИВО?

За какво и кого не трябва да ни пука

Често сами си създаваме пречки по пътя към щастието и удовлетворението, като се вманиачаваме в дреболии и грижи. Подиграваме се на себе си, като фиксираме вниманието си върху неща, за които отдавна не би трябвало да ни е грижа. Вместо да се наслаждаваме на живота, прекарваме твърде много време в безполезни преживявания. Нека да разберем на какво и на кого можем да спрем да обръщаме внимание, за да започнем да живеем пълноценно.

 

За какво и кого не трябва да ни пука, за да живеем щастливо?

 

Далечни роднини

Семейството е важно. Това обаче не означава, че трябва да поддържате близки отношения с всичките си роднини до девето коляно. Помислете дали не трябва да си губите времето и емоциите във връзка, която се поддържа единствено от чувство за дълг. Вероятно ще разберете, че времето и енергията ви са по-добре изразходвани за тези, които са наистина близки до вас и с които имате истинска връзка.

Тегло и външен вид

Една от най-вредните дейности за нашето самочувствие е постоянното безпокойство за това колко тежим и как изглеждаме. Това е безкрайно сравнение с идеали и норми, които често са изкуствено създадени. Не забравяйте, че стойността ви като личност не зависи от вашето тегло или външен вид. Фокусирайте се върху това как се чувствате, а не върху това как другите ви виждат.

 

Мнения на другите

Често живеем въз основа на това, което съседите и непознатите мислят за нас. Това безпокойство води до ненужен стрес и безпокойство. С възрастта обаче разбираме, че това са глупости. Не се притеснявайте какво мислят другите за вас. Всеки човек има свой собствен път и не е нужно да се оправдавате пред него.

 

Минали връзки

Понякога продължаваме да мислим за бившите си партньори и да се сравняваме с тях. Тези сравнения могат да доведат само до безпокойство. По-добре се фокусирайте върху собствения си живот и развитие. Не забравяйте, че миналото си е минало, а бъдещето зависи от вас, а не от това как живеят бившите ви партньори.

 

Правилно хранене

Здравословното хранене е важно, но прекаленото фокусиране върху диетите и калориите може да се превърне в източник на стрес. Съсредоточете се върху разнообразието и качеството на храната, а не върху количеството. Броенето на калории и чувството за вина след всеки „грях“ може да повлияе негативно на вашето физическо и психическо здраве.

 

Мнението на родителите

Мнението на родителите е важно, но не винаги трябва да разчитате на него. Вашето щастие и успех зависят от вас, а не от това дали родителите ви се гордеят с вас. Не забравяйте, че имате право на собствените си мечти и стремежи.

 

Пари

Парите са важна част от живота ни, но те не определят стойността ни като личност. Не се сравнявайте с другите на базата на парите, които печелите. Важно е да си намерите работа, която ви носи удоволствие и задоволява потребностите ви, а не да се стремите да печелите заради самите пари. Фокусирайте се върху това, което наистина има значение за вас и работете за постигане на целите си.

920

Similar Posts