Във форма Здраве

За всички над 50: Как да излекуваме болките в коляното и ставите – рецепта

болки в коляното и ставите - рецепта

Болките в коляното и ставите са често срещан здравословен проблем, особено за хора над 50 години. Въпреки че изглежда тривиален, той може да направи ежедневните дейности много по -трудни и сериозно да повлияе на качеството ви на живот.

Болката в коляното е един от най-неприятните видове болка. Това може да ви направи слаби и безпомощни, а понякога дори да не можете да ходите. Коленете ни са критични стави в тялото ни, тъй като ни помагат да се изправим, да седнем, да ходим, да скачаме, да тичаме.

С възрастта смазването намалява, а сухожилията и връзките стават жилави, чупливи и еластични.

Това естествено лекарство, което ще ви представим днес, ще ви помогне да се отървете от болките в ставите. Той е пълен с хранителни вещества – всички витамини и минерали, от които се нуждаете. Тази рецепта осигурява и мощни противовъзпалителни свойства.

Той е богат на витамин С, калий, силиций, магнезий и бромелаин, съставки, за които е известно, че увеличават силата и енергията на тялото.

Съставки:
1 чаша сурова овесена каша
1 чаша суров, органичен портокалов сок
1 чаша вода
2 чаши пресен, нарязан ананас
40 грама суров мед
40 грама нарязани бадеми
7 грама канела

Подготовка:

  1. Поставете овесените ядки в тенджера с гореща вода и разбъркайте, докато се сварят добре. Оставете сварената овесена каша да се охлади.
  2. Смесете портокалов сок и сок от ананас, след което добавете канела, нарязани бадеми и мед, разбъркайте добре всички съставки.
  3. Добавете охладената овесена каша и разбъркайте отново.

Консумирайте тази смес като смути или смесете с кубчета лед.

Направете си навик да приготвяте редовно тази рецепта и ще забележите, че болките в ставите ще започнат да изчезват!

570

Similar Posts