Езотерика

Законите на Вселената: Кои са те, какво е значението им, как да ги използваме за собствено благо

Вселената представлява цялата материя, включително хората и целия космос. В това пространство действат определени правила или закони – принципите на съществуването на всички живи същества, описани от основните науки (физика, химия, математика), както и философски, религиозни и езотерични учения.

Предполага се, че основният елемент в света е енергията. Тя е същността на целия живот на планетата.

Физиката описва закона за запазване на енергията. Германският физик Ернст Шмуцер, в книгата си „Симетрии и закони за запазване във физиката“ обяснява, че енергията не може да бъде създадена или унищожена, тя може само да се трансформира от една форма в друга. Това е основен закон на природата.

Законите на Вселената-основните вселенски закони

Ролята на енергията в живота на всеки индивид

Мисълта и действието са умствена и физическа енергия. Самата природа ни учи, че в желанието си за намиране на хармония и щастие човек трябва да мисли и да действа справедливо.

Защо са необходими законите на Вселената?

Законите на Вселената помагат да се разберат, опишат, подредят процесите, протичащи с хората и света около тях.

Свят без този неписан набор от правила е хаос, в който е неудобно и опасно да се живее.

Принципите на Вселената са необходими, за да разберем и регулираме живота, без да се чувстваме като пясъчно зрънце във Вселената. Те помагат на хората да поемат отговорност за действията си.

Значението на законите на Вселената

Значението на законите на Вселената

Значението на законите на Вселената се изучава от много изследователи. Анна Арбинян , автор на книгата „Законите на Вселената”, препоръчва да не поставяте егоистичното „аз” на първо място, а да слушате другите хора, да ги обичате, защото това помага да се намери истината и да останете в състояние на щастие. Тази препоръка резонира със законите на кармата, принципите на повечето религии и философии.

Човекът е създаден по такъв начин, че умът му непрекъснато търси отговори на въпроси. Сред тях са следните:

Защо животът ми се развива точно по този начин, а не по друг начин?

 

Какво трябва да се направи, за да се подобри?

Можем ли да избегнем неприятности в бъдеще, като постъпим правилно днес?Как действат законите на Вселената

Законите на Вселената помагат да се отговори на тях. Обидните думи, измама или хитрост са действия и енергични действия, които водят до негативни последици. Резултатът е конфликт, болести, злополуки, финансова разруха и дори смърт. Добрите дела, от друга страна, изпълват съществуването със смисъл.

Следването на законите на Вселената е добър начин да разберете себе си и да подобрите качеството на живот

Как действат законите на Вселената?

Човечеството все още не е успяло да разбере всички закони на Вселената. Но от създаването й   са проследени неизменни принципи, които постоянно действат, независимо дали хората подозират за тях или не.

Предполага се, че на тези от нас, които признават съществуването на определени взаимодействия във Вселената, животът е много по-лесен и удобен.

Законите на Вселената важат за всички

Законите на Вселената важат за всички – за тези, които ги признават и които ги отричат. Много по-далновидно и мъдро решение би било да ги следваме, ако искаме по-добър и смислен живот.

Основните закони на Вселената

Кои са основните закони на Вселената?

Десетте основни закона включват закона за енергийния обмен, свободната воля и избор, изобилието, привличането, еволюцията, разума, дискриминацията, закона за „бариерата”, плащането и искането.

Основните закони на Вселената-Закон за енергийния обмен

Закон за енергийния обмен

Енергията не изчезва никъде, тя е балансирана. Мишел Елоф описва подробно принципа. Ако е пристигнало някъде, някъде е изчезнало и за да получиш нещо от Вселената е необходимо да го върнеш. Този закон подкрепя принципа за правене на добро, на благотворителност, а също така препоръчва да сме наясно с действията и техните последици.

Според закона за енергийния обмен, скъперника не е в състояние да забогатее, а някой, който не знае как да обича себе си, не може да получи любов от партньора.

Благодарността и искреността помагат да се даде възможност за живот. В същото време не можете да давате повече, отколкото получавате в замяна, за да не се изчерпите.

Законът за свободната воля и избор

Свързва се с концепцията за многовариантния свят, която е обоснована от американския физик Хю Еверет. Той е в основата на езотеричното учение на Вадим Зеланд , което е описано подробно в книгата „Трансърфиране на реалността. Етап IV: Управление на реалността”. Същността на закона е, че всеки човек има избор, който прави всеки ден. Какъв ще бъде изборът зависи само от човека. Той е отговорен за последствията от този избор.

Закон за изобилието

Не можете да постигнете успех, ако не вярвате в него. Успешните хора са убедени в своята уникалност, сила, компетентност и че мечтата е постижима. Дори в трудни моменти от живота трябва да вярвате в себе си.

Закони на Вселената-Закон за привличането

Закон за привличането

В света има ясен принцип: това, което е вътре в нас, е привлечено от нас. Хората, които живеят на високи вибрации на любов, радост, щастие и благодарност, са заобиколени от други като себе си, развиват се духовно и живеят добър живот. Тези, които постоянно спестяват, посещавайки разпродажби, никога няма да забогатеят. Както и жена, която обича себе си, ще привлече достоен мъж, който ще я обича.

Закон за еволюцията

За да не загубите смисъла на живота, е необходимо постоянно да се развивате, да търсите нови области на дейност, среда, начини за решаване на проблеми. Това ще ви позволи да живеете с удоволствие, разкривайки своята креативност и природни таланти. Законът на еволюцията казва, че е невъзможно да се постигне успех без саморазвитие. Той обяснява важността от реализиране на личния потенциал, стремеж напред, постигане на по-високо ниво на съзнание.

Закон за причината

Всичко, което се случва в живота, е следствие от мислите и действията на човек. Следствието никога не надхвърля причината и не я предхожда. Ако неуспехите са преследвани в живота, отношенията не се развиват и нещо друго се обърка, не търсете причината отвън, тя винаги е вътре в човека.

Закони на Вселената-Искайте и ще ви се даде

Законът за дискриминацията

Всеки човек е уникален на ниво ДНК. Важно е да се разбере, че няма двама еднакви. Всеки човек е уникален и неподражаем, като физическото си тяло. Разбирането на собствената ви изключителност ви позволява да не се сравнявате с други хора, а да се съсредоточите върху самоусъвършенстването в личен и професионален план, да оцените работата върху себе си. Хората, които разбират и осъзнават тази уникалност, са по-склонни да се самоактуализират, да намерят своя собствен път и да постигнат успех.

Законът за „бариерата“

Бариерата е пречка по пътя към една мечта. Веднага щом човек разпознае желанието да го реализира, Вселената му изпраща шансове и възможности. Докато няма мечта и готовност, няма и движение в живота. И обратно, заедно с решителността и страстта, в живота ще се появи всичко необходимо, за да спечелите „джакпота“.

Закон за плащането

Всяко действие или бездействие е избор и действие. За всеки от тях ще трябва да отговорите, да платите определена цена. Решението да не се прави нищо, бездействието не гарантира безопасност и не носи щастие, а точно обратно – според законите на Вселената води до тъжни последици.

1004

Similar Posts