Езотерика

Започни начисто: Ритуали за сбогуване с миналото и започване на щастлив живот

Ритуали за сбогуване с миналото

Всеки от нас поне веднъж в живота решава да започне всичко от нулата. Но за да се случи това, миналото трябва да напусне не само нашата реалност, но и нашите мисли.

Ако все още се тревожите за случилото се или съжалявате за това, което не се е случило, значи … все още живеете в миналото.

Отнема много енергия и не позволява настъпването на положителни промени в настоящия момент. За да промените ситуацията, можете да проведете ефективни ритуали за сбогуване с миналото.

Ритуали за сбогуване с миналото

Как да провеждаме ритуали за сбогуване с миналото?

Да се ​​отървем от миналото понякога е много трудно, но повярвайте, всеки от нас може да го направи.

Никой не казва, че ще е лесно да се сбогувате с привързаностите, да простите обидите, да си вземете поуки и да почувствате благодарност за тях.

Но, успеете ли, ще почувствате истинска лекота и освободена енергия, която можете да вложите в новия си живот.

Ритуали за сбогуване с миналото

Ритуали за сбогуване с миналото, които да ви помогнат по пътя на трансформацията

 

Първи ритуал

За да се справите с преживелиците си в миналото, трябва да ги материализирате пред очите си, тоест да ги напишете на лист хартия.

За да направите това, разделете листа наполовина, напишете същността на проблема отдясно и как може да бъде решен отляво.

Така вашето подсъзнание ще има визуална следа, за да разплете възела от проблеми, които се простират от миналото.

Ще бъде по-лесно да ги разрешите и да направите правилните изводи. Когато приключите, сгънете листа и го запечатайте с восък с думите:

Оставям зад гърба си всичко лошо. Вече нищо не пречи на моето щастливо бъдеще. Със всички проблеми се справям, на злото пътя затварям!

Листът трябва да се съхранява на уединено място, докато проблемите от миналото спрат да ви преследват.

Втори ритуал

Дните на намаляваща луна са чудесно време да се сбогувате с миналото. Самата енергия на космоса ще помогне за това и ще улесни процеса.

За да извършите ритуала, ви е необходима бяла восъчна свещ. Когато падне здрач, запалете я и изключете лампата. В тишината погледнете пламъка и кажете думите на ритуала:

 

С миналото се сбогувам, обидите прощавам. Ценните уроци ще запазя и в бъдещето с тях ще се предпазя. С новата Луна започва моето щастие!

 

Когато дойде денят на новолунието, запалете отново същата свещ на здрач, погледнете пламъка й и помислете за щастливото си ново бъдеще.

Ритуали за сбогуване с миналото

Трети ритуал

За да се освободите от всичко минало по-лесно и да започнете живота от нулата, можете да опитате да напишете писмо, адресирано до себе си в миналото. Говорете сякаш от името на мъдър наставник, който се обръща към малко дете, съжалявайте го, развеселете го, простете му грешките и му дайте инструкции.

Това ще ви помогне да не се съдите строго, да не се чувствате виновни, а само благодарност.

Именно това чувство отваря вратата към щастливото бъдеще.

 

Когато сложите точката, не четете написаните редове. Навийте хартията на руло и я приберете на място, където никой няма да я намери. Веднага щом решимостта да се отървете от миналото узрее вътре във вас, което може да се случи по всяко време, извадете писмото и го прочетете. Сега можете да се сбогувате с него и да запалите свещ над пламъка. Съберете цялата пепел и я пуснете в мивката, под струя течаща вода.

5878

Similar Posts