Лайфстайл Полезно

Защо да нарежете сапуна на парчета и да го пробиете с игли

Защо да нарежете сапуна на парчета и да го пробиете с игли

В съвременния живот, когато все повече хора са изправени пред ограничено време и увеличаващи се отговорности, домакинската работа може да се превърне в истинско главоболие.

Опитните домакини обаче отдавна са се научили да се справят с различни ежедневни проблеми по много необичайни начини.

Нека разгледаме някои интересни и ефективни домакински съвети от опитни домакини, които ще ни помогнат да опростим ежедневните задачи и да получим повече свободно време за други дейности.

 

Сапунът ще ви помогне да поправите заклещен цип

Когато ципът на любимото ви яке или дънки се заклещи и не иска да се отвори, не бързайте да се паникьосвате. Опитните домакини знаят прост и ефективен начин за решаване на проблема бързо и без допълнителни разходи. Вземете обикновен сапун и натъркайте ципа с него. Малко количество сапун ще направи ципа по-хлъзгав и ще му помогне да се движи лесно. След това се опитайте леко да дръпнете ципа – най-вероятно ще се отвори без никакви проблеми.

 

Не забравяйте да отстраните остатъците от сапун, след като фиксирате ципа си, за да предотвратите петна по дрехите си.

 

Какво да правим с остатъците от сапун?

Един от нестандартните домакински съвети, споделен от опитни домакини, е начинът за използване на остатъците от сапун. Вместо да ги изхвърляте, приберете ги в кърпа или мрежеста торбичка.

Когато вземете тази кърпа под душа или ваната, остатъците от сапун ще започнат да се пенят и да отделят ароматни и полезни вещества. Освен това можете да използвате такава кърпа и за масаж на тялото си, което ще има положителен ефект върху здравето.

 

Най-ефективното почистване на пода

Сапунът перфектно дезинфекцира подовете!

Използвайте вода и сапун за пране като антибактериален почистващ препарат за под. Този метод може да е необичаен, но е много ефективен.

За да приготвите разтвора, ще ви трябва гореща вода и парче сапун. Разтворете го във вода, а след това го нанесете върху гъбата за почистване на пода и започнете да почиствате. Водата със сапун за пране има антибактериални свойства, които могат ефективно да унищожат бактериите и мръсотията по пода. А и не съдържа агресивни химически компоненти, така че не вреди на вашето здраве и околната среда.

Дезинфекцирайте четките за зъби

Сапуненият разтвор ще почисти перфектно вашите четки за зъби!

За да предпазите себе си и семейството си от бактерии и микроби, накиснете четките за зъби в разтвор със сапун. Например, добавете малко количество сапун за пране към чаша топла вода и поставете четките си за зъби в нея за няколко минути.

 

Тази процедура ви позволява ефективно да дезинфекцирате четките от възможни микроорганизми и може да се използва като обикновен хигиенен продукт заедно с обичайната подмяна на четки за зъби. Този прост трик ще подобри нивото на хигиена във вашия дом и значително ще намали риска от заболяване.

 

Малките драскотини вече няма да се забелязват

Ако някоя стъклена повърхност е надраскана, не бързайте да се паникьосвате.

За да премахнете драскотините, просто ги разтрийте със сапун. Сапунът има способността да запълва микропукнатини по стъклената повърхност, правейки драскотините по-малко забележими. В същото време помага за премахване на мръсотията и предпазва повърхността от последващи надрасквания.

 

Защо да пробиете сапуна с игли?

Това е трик, който ще улесни тези от вас, които често шият или поправят дрехи. Забождането на игли в сапуна е лесен начин да се гарантира, че иглата се плъзга по-добре през тъканта. Когато забиете иглите в сапуна, те се покриват с тънък слой сапун, което им помага да се плъзгат по-лесно през материала. Това е особено полезно при работа с дебели или плътни тъкани, където иглата може да заседне или изисква голяма сила за пробождане.

152

Similar Posts