Езотерика

Защо е опасно да обиждаме близките си: Последствията могат да са страшни

защо е опасно да обиждаме близките си

Много често изливаме гнева си върху близките си. Но знаете ли, че още в древността обидата на близките се е приравнявала на обида към светците? Оказва се, че последствията, които ни очакват могат да бъдат страшни. Ето какво обясняват езотериците.

Основните източници на загуба на жизненост са думите и мислите. Много практикуващи се учат на самоконтрол и дават обет за мълчание, така че нищо да не ги подтиква да изричат зли думи. В крайна сметка именно псувните, обидите и ругатните са основните пречки пред духовния и материален прогрес.

Обида на майката

Майка е жена, която е дала живот с риск за себе си и здравето си. Тя е дала най-важното и дори ако действията й предизвикват гняв и негодувание, това не означава, че трябва да я осъдите. Всеки, който осъжда майка си, ще загуби мира, сила и спокоен сън. Човек, който мрази и презира майка си, рискува никога да не  намери пътя си в живота .

Осъждане на бащата

Обидите към бащата внасят в живота сериозни трудности. Бащата може да напусне семейството, да е алкохолик или лош човек, но душата не избира бащата. Душата се появява в определено семейство само защото има подобна съдба и подобен път към щастието с тези хора. Злоупотребата с бащата може да доведе до неразрешими болести, материални затруднения или духовна деградация.

Критика към по-старото поколение

Не всеки има късмет, защото не всеки има мъдри учители наблизо. Дядовците, бабите, лелите и чичовците са продължението на човека, неговия тил и защита. Те са съкровище от опит. Критикувайки близки роднини, вие поставяте под въпрос целия им живот, прекъсвате връзката със семейството, лишавате се от спокоен живот. Нашите роднини са страхотни учители, следователно, като ги обиждаме, ние всъщност застрашаваме собствените си успехи.

Самоубийство

Удивително е колко много хора са толерантни към другите, но безмилостни към себе си. Постоянните упреци водят до провали в живота и потапяне в рутината. Преди да произнесете тежката присъда срещу себе си, помислете – във всеки човек живее мощна сила, която може едновременно да ни лиши всичко най-добро и да ни даде щастие. Няма смисъл да чакаме щастлива съдба, ако царуват гняв, нечувствителност и презрение. Ако искате да живеете по-добре – обичайте себе си  и благодарете.

Натрупани оплаквания

Негативните усещания унищожават енергията, затова е важно да можете да се сбогувате с обидите и да забравите всички лоши неща.

Не разваляйте аурата си със завист, гняв и негодувание, не слагайте край на живота и бъдещата си съдба.

Научете се да обичате и приемате близките си, помагайте им и се молете за тях.

Сърцето ни е там, където започваме всяка промяна.

А връзката с Висшия Аз с близки хора е безценна помощ при изчистването на аурата от съсиреците от негативизъм, които са вредни за нас.

Прошката и освобождаването от всички грешки могат да накарат вашата аура да блести и  да внесе щастливи събития в живота ви .

15108

Similar Posts