Психология

Защо е толкова важно да се радваме на провалите си

да се радваме на провалите си

Почти всички хора се страхуват от провали и проблеми. Това е разбираемо, защото неприятностите ни водят до състояние на стрес. Експертите обаче разкриват защо е важно да се научим уважаваме неуспехите и да се научим да виждаме нещо положително в тях.

Животът е низ от добро и зло, но проблемите и неуспехите ни носят много негативизъм, така че единственият начин да се научим да се справяме с него е да ги приемем и трансформираме в нещо добро.

Ново преживяване

Всеки провал е ново преживяване за всеки човек. Ние се учим не в онези моменти, когато всичко върви като часовник, а когато всичко лети надолу. Това е важна и не съвсем очевидна истина, която е важно всеки да помни.

Новият негативен опит ни позволява да бъдем по-мъдри, по-умни, по-силни, по-добри. Учи ни да ме готови за следващата подобна ситуация. Ето защо не трябва да се страхуваме от трудностите, а да ги приемаме, да се поучим от тях и да благодарим на Вселената, че ни е дала този безценен опит.

Пречистваща карма

Преминавайки през трудности, изчиствате кармата. Ако в миналото сме извършили някакво лошо дело, настоящата неприятна ситуация може и със сигурност ще бъде взета предвид от Вселената при оценката на нашата карма. Ако изживявате нещо неприятно и лошо, бъдете сигурни, че в бъдеще то ще има значение за вас. Най-вероятно след края на черната серия ще ви споходи небивал късмет.

Всичко във Вселената е циклично – звездите се раждат, умират и раждат нови звезди. Негативните събития ни очистват от бремето, което сме натоварили сами. а черните серии се заменят с бели. Всичко лошо ражда добро. Запомнете това, защото така действа законът за причината и следствието, законът на бумеранга.

 

Енергийно укрепване

Всички неприятни събития в нашия живот ни правят по-силни енергийно. Тук може да се направи аналогия със спортист, който става все по-силен от тренировка на тренировка. Същото се случва и с нашата енергия. Вашата аура се засилва от ден на ден, когато изпитваме трудности и търсим начин да излезем от черната ивица.

 

В резултат на това човек, който получава всичко лесно в живота, никога няма да стане силен и независим. Ще се срине психически, когато срещне и най-малките трудности по пътя си. Така че не се страхувайте от малките проблеми. Те ни правят постоянни, укрепват биополето ни и подобряват работата на чакрите, за да не изпаднем в депресия.

 

Ще станете по-уверени

Вярата в себе си е най-голямото щастие. Когато човек преодолява трудностите, вярата му в самия него се засилва. В резултат на това той започва да разбира, че в живота няма нищо невъзможно. Той има нова мотивация, както и осъзнаването, че може да си постави всякакви нови цели и задачи.

 

Самоуверените хора, които са срещали какви ли не проблеми през живота си, знаят, че пътят към успеха може да е трънлив, но в крайна сметка всичко е въпрос на вътрешна настройка.

375

Similar Posts