Любов и връзки

Защо мъжът не иска ceкc: Ами сега? Защо се получава така и как да решим проблема – част 1

защо мъжът не иска ceкc - част 1

В самото начало на любовната връзка влюбените са обзети от страст и са готови да прекарват дни и нощи в леглото. Но с течение на времето емоциите поохладняват и интимността се случва все по-рядко. Жените започват да се паникьосват, защото очакват партньорът им да продължи в същия дух, както в самото начало, но вместо това са принудени да се задоволят със слаби изпълнения или пък направо … нищо.

Каква е причината за такава метаморфоза в интимния живот?

Проблемите в тази област най-често възникват въз основа на дълги години съвместен живот и ежедневните грижи, които убиват либидото. Точно те са в състояние да окажат пряко влияние върху ceкcуалния живот. Установените стереотипи, често грешни, също възпрепятстват връщането на нормалния полов живот между съпрузите.

Причини за намалено ceкcуално желание при мъжете

Започвайки съвместен живот, почти всички двойки се хвалят с честотата на половия акт, с факта, че понякога дори нямат време за вечеря заради изгарящите ги страсти. Но времето минава и първоначалният плам се охлажда. Мъжът е страстен към любимата си все по-рядко и ако й обръща внимание, то не като обект на ceкcуално желание.

Защо се получава така?

Скучен живот, поява на любовница или нещо друго? Защо е  тази загуба на ceкcулен интерес? Този въпрос започва да преследва жената. Поради липсата на интимен живот, ситуацията се нажежава още повече, жената става нервна и твърде нестабилна емоционално.

Не изпадайте в паника

Да, не изпадайте в паника, съветват психолозите. Не разигравайте най-страшните сюжети във въображението си. Нека видим мнението на известни психотерапевти, които отдавна са изложили няколко от най-популярните теории за подобни семейни проблеми.

Статистика

Според проучвания, проведени от американски психолози, е очевидно, че по-голямата част от ceкcа в една връзка се търси от нежния пол. Не очаквахте ли това? Добре дошли в клуба!

Други 14% от анкетираните казват, че самите те не изпитват особено желание да задоволят исканията на съпрузите си чрез ceкcуални игри. 9% от участниците в проучването честно си признават за студеното си отношение към удоволствията в леглото. Дори заявяват, че могат да живеят и без ceкc.

Повече от 60% от анкетираните дами се оплакват, че се чувстват ceкcуално възбудени много по-често от любовниците си.

Други 17% казват, че имат редовен ceкc в живота си, но биха предпочели да се срещат с партньора си в леглото много по-често, отколкото това се случва в действителност.

77% от ceкcуално недоволните жени – тази цифра може да бъде шокираща. Но също така доказва, че този проблем е много актуален.

Митове за интимния живот в брака

Така се развиха стереотипите, че всички мъже непременно трябва да бъдат „ceкc роботи“, мечтаейки денонощно само за това как да постигнат успех с максимално по-голям брой жени.

От друга страна, съществува и мнение, че получаването на интимност от съпруга е мисия, с която не всяка дама може да се справи. Смята се, че именно жените много често измислят фантазии за болна глава, само и само да не си лягат със съпруга си.

Всички тези спекулации са далеч от истината. Според други изследвания, над 60% от жените решават да се разведат именно защото съпругът им е загубил ceкcуален интерес към тях.

Явно, че напоследък мъжете са станали по-малко активни в интимния си живот. Каква е причината за това?

Работохолизъм

Желанието да спечели повече пари за семейството, да заведе половинката си на мечтаната почивка, да си купи нова кола – всичко това кара мъжа да работи денем и нощем, постепенно посивявайки от рутина.

Много представители на силния пол толкова много се затрупват със служебни задължения, че спират да се виждат нацяло с роднини и приятели. Те могат да работят без почивни дни дори.

В същото време жената е принудена да изчака мъжа си да отдели поне няколко минути, за да си поиграят заедно с децата или да й помогне в домакинската работа. По това време ceкcът изчезва някъде на заден план и съпругата започва да изпитва подозрения.

По-късно всичко минава на етап упреци. Това е разбираемо, защото всяка жена жадува за внимание и обич. Но мъжът също трябва да бъде разбран. Той прави тези жертви не за удоволствие, а с най-добри намерения.

Как да се справим най-успешно с този проблем, очаквайте в следващия материал по темата.

Част 2

3609

Similar Posts