Здраве

Защо не трябва да носим телефона си в джоба: Рисковете са наистина големи

не трябва да носим телефона в джоба

Истината е, че от както излязоха телефоните на пазара и от тези, които използваме сега, има голяма разлика. И все така, обаче, мобилното устройство е неизменна част от нашето ежедневие.
Технологиите се развиват и задачите, които можем да свършим с един телефон се увеличават. Точно поради тази причина много хора си държат телефонните в джоба, което не е едно от правилните решения, защото може да доведе до здравословни проблеми
.

Вреда за ceкcуалното здраве при мъжете

При мъжете това може да повлияе на ceкcуалното здраве, репродуктивните функции на мъжа и дори на уринарната система.

Опасност за репродуктивните органи при жените

При жените също вредата е насочена към репродуктивните органи. Ако пък дамите държат телефона си близо до бюста има риск да за здравето на гърдите. Което от своя страна не е никак добре, особено ако жената е бременна или кърмачка.

Връзка между рака и мобилните телефони

Също така, открита е опасна връзка между рака и телефоните. Няколко проучвания отбелязват статистическа връзка между честотата на рака на гърдата при жените и носенето на телефона в сутиен или джоб на гърдите.

Проблеми с гърба

Невролозите отбелязват, че много пациенти, които се оплакват от болки в краката и гърба, имат навика да носят мобилен телефон в задния джоб на панталона си. Оказва се, че този навик може да причини възпаление на седалищния нерв.

Радиацията може дори да повлияе на мозъка ви

Ако често държите телефона близо до главата си, например на рафт близо до бюрото си или на нощно шкафче, това може да повлияе отрицателно на кръвоносните съдове в мозъка, да причини главоболие или други нарушения.

Не използвайте телефона си непосредствено преди лягане

Честото използване на телефона, особено дълги разговори или сърфиране в интернет преди лягане може да повлияе негативно на съня ви, причинявайки безсъние.

Както вече стана ясно, телефоните ни излъчват лъчи, вредни за здравето. Ако имате възможност се старайте да ги носите със себе си в дамска чанта или раница.

 

3870

Similar Posts