Езотерика

Защо не трябва да подстригвате сами косата си: Опасностите, свързани с това

Защо не трябва да подстригвате сами косата си

От древни времена хората вярват в различни знаци. Един от най-известните и широко разпространени е предупреждението, че не трябва да подстригвате косата си, в противен случай можете да привлечете неприятности. Мнозина смятат, че този знак има дълбоки корени, основава се на древни представи за силата на косата и връзката й с късмета в живота. Нека да разгледаме как подстригването на косата ви може да повлияе на вашата съдба и благополучие.

 

Защо не трябва да се подстригвате сами?

Нашите предци са вярвали, че косата има специална енергия и са я смятали за символ на жизненост, здраве и дори човешка съдба. Смяната на прическата се е разглеждала като начин за промяна на живота и да повлияване на бъдещето. Много разказват говорят за силата на косата и енергията, която съдържа.

 

Деформация на биополето

Според поддръжниците на този знак, подстригването на собствената ви коса може да промени пътя ви на живот, да направи неочаквани промени в хода на събитията и дори да донесе неприятности. Хората смятат, че трябва да се подстригват само при любезни и опитни фризьори, в противен случай също могат да си навлекат неприятности.

Проблеми с парите

Има поверие, че подстригването на косата може да повлияе зле на доходите. Това е така, защото промяната на имиджа и стила променя живота ви, включително и във финансов аспект.

Косата се разглежда като вид резервоар на положителна енергия, която насърчава просперитет, благополучие и дори привлича пари. Според привържениците на този знак, подстригването на собствената ви коса може да изплаши късмета и да привлече нещастие и трудности.

 

Влошаване на здравето

Подстригването на косата сами може да причини сериозни здравословни проблеми и да влоши хроничните заболявания. Хората, които често се подстригват сами, се оплакват от неразположения и болести.

 

Заплаха за живота

Според едно от суеверията всеки отрязан кичур коса отнема няколко години живот.

 

Нещастие в любовта

Има поверие, че подстригването на косата ви може да „развали“ вашата красота, както външна, така и вътрешна. Това от своя страна може да обезсърчи любовта и да доведе до самота.

 

Проблеми в семейството

Денят от седмицата и времето от деня също играят роля в поличбите за подстригване. В миналото мнозина избягвали да правят това вечер и в неделя, вярвайки, че това може да предизвика раздор в семейството.

674

Similar Posts