Психология

Защо привличам слаби мъже: Отговоря психологът Мая Димитрова

Защо привличам слаби мъже -отговоря психологът Мая Димитрова

Днес отново ще разговаряме с нашия партньор – психологът Мая Димитрова, този път по темата със „слабите“ мъже, които често пъти привличаме в живота си – съзнателно или не.

Г-жо Димитрова, какви са причините за това, според Вас?

Една от причините, които привличате слаби мъже е … СТОП? МЪЖЕТЕ НЕ СА СЛАБИ!

По скоро жената е тази, която ще подчертае и изопачи тяхно качество. От нея зависи кое  ще даде в мъжа превес.

Една от причините е, че имате нужда да проявявате поведение на “мама” и привличате мъж, който да отрази това състояние.

Започвате да го покровителствате и съветвате въпреки че той дори не е поискал от вас. Това е много голяма грешка, защото по този начин показвате недоверието си към него.

Какво се случва, когато недоверието „се намести“ между двамата партньори във връзката?

Когато един мъж чувства, че жената до него няма доверие в развитието му. Връхлитат мисли на съмнение в себе си. Автоматично силата му, хъсът и енергията намаляват.

Нямате нужда да поставяте готвенето, миене на чинии и почистването пред себе си и своите потребности. За да му покажете майчински инстинкт, който се превръща постепенно в задушаване.

А след това да кажете: “Ти си излизаш с приятели и си позволяваш да си почиваш. А , аз нямам това право и нямам време да погледна себе си, защото трябва да ти е изчистено, сготвено, изпрано и изгладено!”

Когато пренебрегвате себе си…вие не правите добре на никого!

Но все пак това е личен избор, нали така?

Сама сте пожелали да го правите. Вашата програма и начин на възприятие, относно приоритета в отношенията между мъжа и жената  и моста помежду им.

Вие сте избрали имайки нуждата от роля “майка”. Така вашата нагласа възприема отношение към значимият мъж.

Само по този начин ли можете да проявите любов, страст, уважение и внимание в отношението към мъжа до себе се? А, той усеща ли тези чувства, когато сте безкрайно изморени и нямащи време да бъдете красиви и щастливи? Защото времето е било да сте в роля на негова майка.

Как подобно поведение се отразява на връзката между двамата?

Парадоксът е, че до такава жена мъж не може да се развива или се случва много трудно и изключително бавно. И това е предпоставка за недоволството на жената/ сравняването с други мъже на какво ниво са и какво са постигнали.

В интерес на истината привличаме този профил, който допълва и подчертава същността ни или потребността да проявим наша черта.

Подсъзнателно ли ние, жените, привличаме подобни „слаби“ мъже в живота си?

Всъщност вие несъзнателно допускате мъж, който има нужда точно от жена “мама” в този момент на своето  развитие и приемане на живота. Която да подчертае и засили тази негова черта.

Да, в началото тези отношения са “здравословни” до момента, в който при един от двамата не настъпи промяна във възприятието на себе си и живота. И се случка какво? Пука се рязко един балон, а последствията може и да са разрушителни.

Няма гаранция в промяната на нас, като човешки същества, развиващи се и настъпващи промени във физически, психически и душевно ниво.  Ние не сме кукли, както ни поставят – така  да стоим.

Все още нямаме по себе си бар код и ясен срок на нашата годност!

Благодарим Ви! Скъпи читатели, това беше психологът Мая Димитрова.

"Нежна сила"- книга-дневник на психолога Мая Димитрова ще ви помогне да привлечете щастието

Можете да закупите Книгата – дневник на Мая Димитрова “Нежна сила”, като използвате контактите, обявени в партньорския й профил.

Интервю на Лора Костова

4494

Similar Posts