Полезно

Защо винаги трябва да слагате монета във фризера, преди да излезете от дома си

монета във фризера

Хранителното отравяне не е шега!

Много хора не знаят колко е прясна храната в хладилника или фризера, когато се върнат от дълго пътуване или ваканция. Ако температурата се повиши, месото и останалите храни могат да се размразят и да се развалят.

Ако не искате да се сблъскате с последиците, свързани след консумацията на развалена храна, тогава по-добре опитайте този елементарен трик.

Напълнете чаша с вода и я поставете във фризера. След като водата замръзне, поставете една монета отгоре и върнете чашата обратно във фризера. Когато се приберете у дома и намерите монетата на дъното на чашата, фризерът ви се размразявал, следователно и храната се е размразявала и отново замръзнала.

Бъдете много внимателни, относно бързо развалящите се храни. Ако монетата е останала отгоре, тогава храната ви е безопасна за консумиране.Хранителните отпадъци са основен проблем в Америка. 40 % от нея попада в коша, така че по-добре бъдете предпазливи, отколкото да съжалявате, ако монетата е на дъното на чашата. Просто изхвърлете продуктите, към които имате съмнения.

21710

Similar Posts