Езотерика

Завист: Случаи от практиката на регресивния терапевт Татяна Попова

Завист - регресивния терапевт Татяна Попова

Поводът да занимая аудиторията с темата ЗАВИСТ са две мои клиентки които дойдоха в кабинета ми в рамките на седмица с две  противоположни заявки за работа – едната, влизайки заяви: „Аз ти завиждам“, а другата „Завиждат ми“.

 

Колкото и да съм изследвала чисто теоретично  тази тема, не можех да скрия приятната си изненада от факта, че някой има смелостта открито да ми заяви, че ми завижда и  най-вече, че  има зрелостта да търси помощ за това.

 

Възхитих се от израстването на клиентката си – тя посещава кабинета ми от около три години и в рамките на това време успя да отлюспи пласт след пласт наслоените проблеми от миналото. Днес, тя е смела и амбициозна млада дама, която не се колебае да надникне в най-сенчестата си страна, защото вече е наясно, че там е скрит и най-мощният ни енергиен ресурс.

 

Признавам, че да чуя тези думи за мен беше най-голямото признание за добре свършена работа!

 

На диаметрално противоположната страна се намира другата ми клиентка – тя е преуспяла бизнес-дама, което е достатъчен факт да привлича завистта на околните. Когато преди година и половина дойде за първи път в кабинета и заяви, че страда от завистта на околните изобщо не бях учудена.

 

Темата за завистта е широко разпространена по нашите ширини. Имаше период, в който усилено изследвах проблема по лични причини. И тъй като за първи път някой открито заяви, че завижда, реших, че най-после дойде моментът работата ми да види бял свят. Надявам се, че изследването ми ще бъде от полза за всички, които се интересуват.

 

Какво доказаха резултатите и при двете клиентки?

Резултатът и при двете беше еднопосочен – корените на проблемите и при двете ни отведоха в  детството. И при двете водещата емоция беше КОПНЕЖ.

 

Ето и кратката версия на двете истории:

 

Ще започна с тази на бизнес-дамата.

Тя е 5-6 годишно дете, когато за първи път вижда морето и се влюбва в него. Всяко следващо лято малкото дете мечтае да отиде отново  и отново. Този нейн копнеж се осъществява едва на 16-годишна възраст. Ще се изненадате, че именно тези копнеещи за морето вътрешни деца са предизвиквали завистта на околните, когато клиентката днес може да си позволи почивки по екзотични дестинации. Нищо непозиращата клиентка установи, че завистта от околните е предизвикана от нейните вътрешни деца, които мечтаеха да бъдат открити най-после, за да се наслаждават заедно с порасналата си същност на така жадуваното от тях море.

 

Вероятно се питате дали след този сеанс ще спре завистта на околните.

 

Завистта на околните не може да бъде контролирана, но когато същността на клиентката е възстановена от блокираната енергия, завистта ще се отблъсква от нея и ще се връща при изпращача.

 

Ето и историята на младата жена, която имаше смелостта да заяви, че ми завижда:

 

Въпросната клиентка израства в семейство на разведени родители заедно с брат си и по-голямата си сестра. Израстнала в бедност, тя непрекъснато чува от възрастните „Не може, защото няма пари“ или „Не може, защото си малка“. Тези постулати така се импрегнират в малкото дете, че към днешния момент колкото и да се старае парите не достигат, а сред колегите си тя се чувства малка и нищожна, въпреки качествата си. Напук на всичко, будният ум на младото момиче я отвежда до експерименти с всякакви алтернативни методи. Така попадна и при мен.

 

Разбирайки, че чрез визуализация може да проектира бъдещето си, момичето беше сътворило прекрасни картини на бъдещето, които поглъщаха ежедневно голяма доза от енергията й. Така тя бе започнала да се люшка между неизлекуваното минало и илюзорното бъдеще. Копнежът й по бъдещия прекрасен живот я водиха до завист към тези, чийто живот я привличаше. Ето как проблемите от миналото и мечтата за бъдещето я бяха откъснали напълно от настоящия момент.

 

Работата с тази клиентка се състоеше главно в това да живее в настоящето, като се съсредоточи върху това, което има като материална база, качества и потенциал.

 

След излекуването на „замръзналите вътрешни деца“ клиентката продължава ежедневно да преоткрива себе си и да се възхищава на своя потенциал, който несъмнено ще я отведе до желания резултат.

 

Надявам се, тези две истории да ви провокират да изследвате ЗАВИСТТА СИ, защото тя може да се окаже ключът към най-големия ви успех в живота!

 

795

Similar Posts