Да сготвим вкусно Лайфстайл

Зелена сол с лук: Отлично допълнение към салати, топли ястия и гарнитури

Зелена сол с лук

Зелената сол е отлично допълнение към различни салати, топли ястия и гарнитури. Тази подправка се приготвя доста бързо и лесно. Не отнема много време. И също така е добра заготовка за зимата. Ето една рецепта за приготвяне на зелена сол.

 

Необходими съставки

За да направите натурална зелена сол, са ви нужни:

 

100 г зелен лук

200 г сол

5 скилидки чесън

По желание можете да добавите и други видове билки, като копър и магданоз. Ако искате солта да е още по-ароматна, можете да използвате босилек или кориандър.

Зелена сол с лук

Подготовка

 

Най-добре е да използвате едра сол, но можете да използвате и друга, ако желаете. Разбийте всички готови съставки в блендер до получаване на хомогенна консистенция. Когато всичко е готово, разпределете получената маса върху пергаментова хартия на много тънък слой и изсушете добре във фурната на ниска температура.

 

Когато солта е напълно суха, трябва да я поставите обратно в блендера и да разбиете добре, докато стане на прах. Съхранявайте получената подправка в стъклени буркани с херметически капаци.

Зелена сол с лук

Резултатът е много вкусен и ароматен препарат, който е идеален за голямо разнообразие от ястия.

15

Similar Posts