Зелената сол е отлично допълнение към различни салати, топли ястия и гарнитури. Тази подправка се приготвя доста бързо и лесно. Не отнема много време. И също така е добра заготовка за зимата. Ето една рецепта за приготвяне на зелена сол.
Необходими съставки
За да направите натурална зелена сол, са ви нужни:
100 г зелен лук
200 г сол
5 скилидки чесън
По желание можете да добавите и други видове билки, като копър и магданоз. Ако искате солта да е още по-ароматна, можете да използвате босилек или кориандър.
Подготовка
Най-добре е да използвате едра сол, но можете да използвате и друга, ако желаете. Разбийте всички готови съставки в блендер до получаване на хомогенна консистенция. Когато всичко е готово, разпределете получената маса върху пергаментова хартия на много тънък слой и изсушете добре във фурната на ниска температура.
Когато солта е напълно суха, трябва да я поставите обратно в блендера и да разбиете добре, докато стане на прах. Съхранявайте получената подправка в стъклени буркани с херметически капаци.
Резултатът е много вкусен и ароматен препарат, който е идеален за голямо разнообразие от ястия.
15