Любов и връзки

Жените станаха прекалено настоятелни, а мъжете прекалено стеснителни: Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Жените станаха прекалено настоятелни, а мъжете прекалено стеснителни: Дидка Минкова-Каломенска в обувките на Кари Брадшоу

Миналата седмица през обедната почивка седнах на едно от популярните кафенета в Русе. На съседната маса бяха седнали две жени и мъж, които бяха на моята възраст (29-30 години). Нямам навика на слушам разговорите на съседните маси, но този ми привлече вниманието. Явно мъжът беше отишъл до тоалетна и една от жените, заяви категорично на приятелката си „Този трябва да го мина“, при което последва отговор „Давай, нападай“.

Това ме накара да се обърна към тях, просто от любопитство. Беше обяд 12:45 ч., жените пиеха джин (поне така предположих по малките чаши с лимон и тоник), а пред мястото мъжа имаше студен чай.

Преди време не беше ли обратното? Жените бяха тези със студения чай (особено по обяд), а мъжете с бира, водка, уиски или каквото предпочитат.

Може би катаклизмът в ролите започва от тук някъде.

Мислех за това до края на деня.

Дали жените не започнахме да изземаме функциите на мъжете? Дали вече жените не сме тези, които търсят развлечение с мъжете без емоционална обвързаност? Защо жените са по-настоятелни, а мъжете все по-притеснителни?

Задавайки си тези въпроси, направих кратко проучване.

С мъжа ми имахме пътуване до Варна и посетихме клуб вечерта. Нямаше как гледката да не ме впечатли: На бара бяха седнали предимно жени, които удряха по него, пиеха шот след шот (което ми напомни много за студентските ми години), викаха, забавляваха се, оглеждаха мъжете и ги коментираха. Сякаш се бях озовала в паралелна Вселена, където всичко е на обратно. Но да си призная честно, донякъде изпитах задоволство от видяното.

Здравословно ли е за жените да придобият маниерите и държанието на мъжете?

Нека излезем вече от това наложено табу, че трябва да сме свенливи и обрани в действията и думите. Дори напоследък забелязвам предимно мъже с това поведение!

От много години насам жените се борим за равенство с мъжете.

„ По мое мнение в днешно време мъжете трябва да се борят за равенство с жените – но това е леко отклонение и лично мнение по наблюдения“.

Нека видим какво ми отговориха и от двата пола на въпроса – Защо жените станаха прекалено настоятелни, а мъжете прекалено стеснителни?

Да започнем с жените:

Преобладаващия отговор беше следния: „ Ако чакам на мъжете, ще си умра или от липса на *eкс или от скука и 100% необвързана“ – (зачудих се, какви мъже има около тях). Но наистина не можем да отречен, че липсва дейност от мъжкия пол.

Други ми отговориха, че това изобщо не е така и мъжете не са абдикирали от „задълженията“ си на ухажори.

Преобладаващите два типа от женски пол са заклети романтички и освободени жени. Разликите между тях са повече от драстични:

Безумно романтичните и консервативните, вярват в истинската и единствена любов (на тях понякога ми се иска да им кажа, че са толкова сладникави, че могат да си отворят сладкарница). Разбира се, не ги критикувам по никакъв начин, но имам усещането, че някои от тях не живеят или отказват да живеят в този век. Този тип са изключително сладки по един детски и наивен начин. За това не е чудно, че страдат толкова, когато поредният „единствен“ спре да им се обажда.

Приятелки романтички са ми споделяли, че при почти никакви обстоятелства не са способни да поканят мъж на среща, а още по-малко в леглото. Те се обвързват емоционално още когато някой от противоположния пол им каже „Здравей“.

Освободените жени, те са пълна противоположност. Те отдавна са преминали в този век, даже на моменти мисля, че са преминали в следващия. По никакъв начин не приемат „не“ от силния пол. Те са тези, които след като те вкарат в леглото, не се обаждат, дори не ти искат и телефона от куртоазия. Те са „новите мъже“. На тях просто не им е нужно обвързване. Постигна ли са всичко сами и са си самодостатъчни. Мъжете са им за забавление.

Отговорът на мъжете беше:

Едни изпадаха в екстаз при мисълта, че жена може да иска от тях само *eкс и нищо друго. Няма ангажименти – няма проблеми. Други не отговориха, а направо се изчервиха, а трети бяха категорични, че те са Мъже и няма как да допуснат жена да се държи по този начин с тях.

Разбрах още, че има една друга категория мъже, които искат и спят само и единствено с жени с „корекции“ – били по-женствени. Но така и не оставали до сутринта с тях и в повечето случаи не повтарят на същото място.

Дали няма да се почувстват добре всички онези жени, които са били наранени, отхвърляни и непотърсени след страстна вечер от мъжете-играчи. Дали това не е някакъв вид справедливост за тези жени. Сигурна съм, че ще мисля по този въпрос още.

Могат ли жените да се „чукат“ като мъже. Без чувства. Просто така, за да ги колекционират, както те нас. Да ги заведат в леглото, а след като приключат, просто да станат и да си тръгнат. Без думи, разговори и най-вече без гушкане.

Погледнато от друг ъгъл това може да е фатално за крехката ни човешка нация. Представяте ли си, как жени подсвиркват на мъже, удрят ги по задника, а те едни милички и срамежливи се изчервяват. Всъщност, драги читатели не сме далеч от истината. Все пак за щастие тук-там е останал читав мъж, но в повечето случаи обвързан или още по-зле женен.

За мен остава да разсъждавам още по въпроса- Дали жените се превърнаха в мъже? И къде отиде мъжкото в мъжете?

Автор: Дидка Минкова-Каломенска

5404

Similar Posts