Езотерика Психология

Житейски правила и тайни на младостта на тибетските монаси

тайни на младостта на тибетските монаси

Много хора се интересуват от тайните на вечната младост. Смята се, че тибетските монаси не само притежават специални сили, но и пазят тайните на дълголетието. Затова изглеждат млади и пълни с енергия.

Защо тибетските монаси изглеждат млади

Учените след множество проучвания са установили, че тайната на човешката младост само 25% зависи от човешката генетика, а 75% – от здравето, състоянието на човешкото тяло.

Тибетските монаси отдавна са научили тайната на дълголетието. Почти винаги изглеждат млади и красиви. Смята се, че всичко в Тибет е наситено със загадки, специална сила и енергия. Това позволява на хората да бъдат щастливи и успешни в продължение на много години. Дори в старите времена монасите са имали специална способност да живеят дълго време без болести и страх.

Те живеят в ограничено пространство, не позволяват на негативните хора да се приближат до тях. Монасите започват деня си с молитва, смята се, че тя прониква в човек и прониква със своята сила и енергия. Влияе на настроението, освобождава от злите духове и тревожните мисли. Колкото повече хора мислят положително, толкова повече се увеличава тяхното дълголетие и младост.

Тайните на безсмъртието и младостта

Тибетските монаси имат свои собствени тайни на младостта и красотата. Те живеят високо в планините, далеч от хората. Това им помага не само да се отърват от суматохата на града, но и да се насладят на природата и пеенето на птици. Известно е, че подобрява благосъстоянието и удължава живота. Близостта до природата, гимнастиката, спазването на ритъма, правилното хранене – всичко това влияе на младостта, привлича щастие и положителни мисли.

Елексир на младостта

Чудотворните отвари, според учените, са един от най-важните компоненти за удължаване на живота. Те почистват кръвоносните съдове, премахват излишните мазнини, подобряват настроението и помагат да се отървете от депресията и негативните емоции. Еликсирът е в състояние да засили работата на сърцето, изглажда бръчките и предотвратява развитието на ракови клетки.

Редовната му употреба може да възстанови зрението, да подмлади тялото. За приготвяне на бульона се натрошават брезови листа и пъпки, добавят се лайка, малко жълт кантарион и листа от безсмъртниче. Всички билки трябва да бъдат в равни количества .

Можете да го минеге през месомелачка или блендер. Една супена лъжица сухи билки се залива с гореща вода, влива се 30 минути и се консумира ежедневно.

Това лекарство укрепва имунната система, помага за справяне с депресията, предпазва организма от инфекции и различни вируси и удължава младостта.

Тибетска гимнастика

Монасите често правят гимнастика, за да поддържат физическата си форма. Например, всяка сутрин, обяд и вечер те правят мост. Това помага за облекчаване на гръбначния стълб. Гимнастиката може да премахне стреса и да подобри здравето като цяло.

Храна

За да свържат живота и младостта, тибетските монаси следят диетата си. Това помага и за поддържане на нормалното тегло. Монасите ядат само храната, която природата е дала, не консумират месо.

Хранят се с риба, яйца, мляко, морски дарове, различни зеленчуци, плодове и билки. Не смесват протеини и въглехидрати в едно хранене. Всеки ден пият чай, който облекчава умората, утолява жаждата, предпазва организма от стареене.

Спокойствие и тишина

Това е друго правило, което е много важно за удължаване на младостта. Тибетските монаси обичат тишината, обръщат й специално внимание. Това позволява да не се тревожат за утрешния ден, има положителен ефект върху късмета и бъдещето. Помага за постигане на баланс между ума и тялото.

5063

Similar Posts