Психология

ЗНАЦИ, че цените и УВАЖАВАТЕ СЕБЕ СИ

Кое показва че цените и уважавате себе си

Как непознатите оценяват качеството на вашия живот?

Те гледат нещата, които носите, времето, което имате за почивка след работа. Както и марката на автомобила и вида на собствеността, която притежавате.

 

Но кое е наистина това, което показва, че цените и уважавате себе си?

 

Три основни неща.

 

Първото е как е организирано свободното ви време. Ако след работен ден също трябва да „орете“ у дома или да се втурнете на помощ някъде, защото не могат без вас, това е алармен звънец. Може би хората ще се справят сами, но просто обичат да ви експлоатират.

 

Второто нещо е как и какво ядете. Похапване в движение или подреждане на масата? Радвате ли се, че можете да спестите от храна или, напротив, да изберете само най-висококачествените продукти?

Изхвърляте ли безмилостно чаши с пукнатини? Ядете ли бавно или хапвате набързо? Човек, който уважава себе си, се грижи за своя комфорт. Защото е убеден, че заслужава най-доброто.

 

Третото нещо е какви неща избирате, когато никой не ви гледа? С какво спите, какво носите вкъщи? Дали това е стария халат на дупки? Или имате качествено домашно облекло?

 

Трябва ли да тичате да се преоблечете, ако неканен гост позвъни на вратата? Колко често сменяте спалното си бельо? Харесва ли ви или се фокусирате повече върху цената? Мечтаете ли да си позволите сатен рано или късно, ако животът ви се подобри?

 

Няма нищо лошо в разумното спестяване, но само ако това не убива самолюбието ви, самочувствието ви.

 

Късметът никога не е благосклонен към тези, които се задоволяват с парцали и парчета.

118

Similar Posts