Астрология

Звездопади през септември 2022: Намислете си желание, за да го сбъднете на падаща звезда

Звездопади през септември 2022

Звездопадите са не само колоритна гледка, но и възможност да промените живота си към по-добро. През септември 2022 всеки от нас ще има шанс да се полюбува на метеорния поток и тази възможност не бива да се пропуска.

Септември не е най-богатият месец на метеорни дъждове, но Вселената ще ни даде възможност да се полюбуваме на звездното небе и ярки следи от метеори, изгарящи в атмосферата. Експертите препоръчват предварително да обмислите заветното си желание, за да го сбъднете на падаща звезда, а също така не забравяйте, че всеки звездопад променя енергията на Космоса и ви дава шанс да внесете положителни промени в живота си.

Епсилон Персеиди

Пикът на яркия метеорен поток ще бъде на 9 септември, като в този ден метеоритният поток ще достигне пет на час. Най-добрата видимост е северното полукълбо. Енергията на този метеорен поток, протичащ в съзвездията Персей, Жираф и Касиопея, има положителен ефект върху подсъзнанието, дава сила и енергия за нови постижения, а също така помага за определяне на целите в живота. Дори и да не виждате падащи звезди, експертите препоръчват да прекарате деня оптимистично и да обмисляте своите нови възможности.

Йота Аквариди

Ярък метеорен дъжд в съзвездието Водолей, който допринася за развитието на творческите способности. Това означава, че до 20 септември всеки от нас очаква късмет. Пикът на звездопада пада на 18-ти и по това време Вселената ще бъде отворена за всякакви искания и желания. Този метеорен поток се смята за един от най-ярките и най-продължителните и можете да му се възхищавате от август до средата на септември.

Козикорнида

Този метеорен поток произхожда от съзвездието Козирог и се смята за най-бавния. Падането на метеорите не надвишава седем на час, но това се компенсира от тяхната яркост. Ще можете да се любувате на метеорите от 10 до 15 септември. Енергията на Козикорнида има благоприятен ефект върху подсъзнанието и спомага за реализирането на смели идеи.

Какво знаем за звездопадите?

Какви са процесите, които пораждат тези астрономически събития.

Откъде идват звездните дъждове?

Метеорите са звезден дъжд. По-точно, звездните дъждове раждат както метеори, така и метеорити. Метеорът е космическо тяло, което е навлязло в атмосферата на Земята, но не е достигнало нейната повърхност. Метеоритът  е метеор, който не е имал време да изгори в плътните слоеве на атмосферата, поради което е паднал на повърхността.

Звездните дъждове се причиняват от преминаването на Земята през пояса от отломки на комети или астероиди. Кометите и астероидите са малки обекти по стандартите на Космоса и планетите с диаметър няколко километра. Те се въртят около Слънцето по своите постоянни орбити, които се пресичат с орбитата на Земята. В такива пресечни точки фрагменти от тези обекти падат върху нашата планета. В резултат на това го виждаме като звезден дъжд.

Такива ярки фрагменти от комети и астероиди стават поради огромната скорост. Както знаете, земната атмосфера е доста плътна, така че когато отломките навлязат в атмосферата, те стават много горещи и буквално изгарят много ярко, оставяйки следа.

Астролозите смятат, че всеки от метеорните потоци не се е появил случайно. В зависимост от района на кое съзвездие в нощното небе се появяват метеори, се определя астрологичното значение на звездопада. Например, Джеминидите се появяват от съзвездието Близнаци, така че в пика на тяхната активност е полезно да общуват, да се запознават, да прекарват време с приятели и семейство, да правят любовни желания. Леонидите идват от зоната на съзвездието Лъв, така че по време на пика им е полезно да правите финансови желания, да работите повече и като цяло да сте бизнес настроени.

Как са се появили астероидите и кометите?

Тук отговорът е още по-прост. Те се появяват при раждането на Слънчевата система – преди няколко милиарда години. Някои от тях може да са резултат от сблъсък на планети. Ако астероидите летят в орбити, които са сравнително близки до нас (между орбитите на Марс и Юпитер), тогава кометите идват от далечни региони, наречени пояс на Кайперт и облак на Оорт. Ето защо ги виждаме много рядко.

Освен това астероидите могат да идват от други звездни системи или, теоретично, дори от други галактики. Най-вероятно има много такива обекти, но първият записан междузвезден скитник е астероид със странното име Оумуамуа. Това е обект с доста издължена форма, който учените изучават внимателно от няколко години. Сега той вече отлита и никога няма да се върне.

Астролозите смятат, че такива „извънземни“ могат да символизират подхода на много важни промени в живота на човечеството. Възможно е Оумуамуа да е първият, който ни намекна, че се задава пандемия от коронавирус. За съжаление, невъзможно е да се отгатне какво точно иска да каже Вселената с подобни срещи.

1719

Similar Posts