Любов и връзки

Истинска любов ли е било или не: 4 неща, които ще ви изяснят това

любов ли е било

Влюбването и любовта не са едно и също нещо. Обикновено сме сигурни, че знаем какво е да обичаш някого. Но когато настъпи моментът на раздяла, сме склонни да се чудим наистина ли сме обичали.

Истинска любов ли е било или не?

Може би няма по-сложен въпрос в света от този. Да бъдеш напълно опиянен от химическия коктейл, наречен увлечение, безспорно е истинска тръпка, но също така това може да бъде доста заблуждаващо. Относно реалните ни чувства, например. Ето как да се ориентираме, според психолозите.

Ако всичко се случва твърде бързо

Влюбването е химия. В началото подобно привличане е толкова силно, че води до „задръстване“ на всички сетива.

Всичките ни мисли се въртят около обекта на нашето обожание. Но все още не разполагаме с достатъчно данни, за да преценим дали наистина го обичаме. Затова връзката сега се гради единствено върху фантазия и спекулации. И когато се появят първите пропуски, невероятното ни въображение веднага ги запълва.

Началото на една връзка е илюзия

Да, отнема известно време, за да определим дали е любов. В любовта ние показваме истинското си аз на партньора си и сваляме всички маски. Любовта възниква в момента, в който се освободим от илюзията за идеалност, като понякога този процес продължава седмици.

Ако всичко е твърде перфектно

Измислената версия на любовта се основава на нашата представа за идеала. Неоправдано вярваме, че сме намерили сродна душа, но с времето ни се ще партньорът… да се промени малко.

Може би да се облича различно, да говори и да си поставя различни цели. Всичко това сочи един безспорен факт – този човек не ви подхожда. Вие не го обичате истински.

Да обичаш означава да намираш несъвършенството привлекателно. Когато обичаме еднакво както красивите, така и по-странните неща в човека до нас. Този човек ни харесва всякак. Той ни интригува. Неговите недостатъци не ни ядосват, а ни  карат да се усмихваме.

Ако сърцето е неспокойно

Любовта идва при нас само когато сте отворени за нея. Ако една връзка ни принуждава да скрием някои части от себе си от партньора ни и да се преструваме, това вече не е любов.

Комуникацията между хората се гради на доверие. Ако сме достатъчно отворени, за да покажем истинското си аз на партньора си, но любимият ни човек не му обръща особено внимание, то и мотивацията ни да бъдем открити за него се изпарява на момента.

Връзката, основана на повърхностни разговори, не е любов, защото е лишена от дълбочина и искреност.

Чувство на емоционална откъснатост

Началото на една връзка винаги е изпълнено със страсти. И ако те се превърнат в искрена и силна любов, тогава тази страст се трансформира в нещо по-възвишено.

Как се чувствате при появата на партньор? Изпитвате ли неустоимо желание да споделите последните си новини?

Усещате ли радостта да бъдете отново заедно? Или точно обратно – търсите уединение, търсите възможности да се измъкнете от предстоящия разговор?

Ако не се радвате да го видите, значи това не е любов.

Истинската връзка с друг човек е мотивираща, а не деморализираща. Усещате го с цялото си тяло и няма как да не помислите за това. Усмихвате се. Щастливи сте без видима причина.

Животът е несъвършен, както и партньорът ви. В любовта се чувствате щастливи и свързани с него през цялото време.

Чувство на безпокойство.

Тялото ви реагира на ситуациите много преди ума ви. Лошите отношения са уморителни. Умът ни търси логично обяснение за гнева ни.

Търсим оправдания защо не можем да спим през нощта и си измисляме причини като прекалено много кафе, твърде много стрес и т.н. Но тялото няма нужда от оправдания. Просто реагира.

Ако смятаме, че нещо не е наред, сме склонни да рационализираме случващото се. Но въпросът е, че любовта не се подчинява на законите на логиката.

Когато сме обичани и ценени, всички други нередности в живота се изглаждат. Партньорството и подкрепата ни дават чувство за щастие. Когато сме влюбени, се чувстваме добре.

Напускайки границите на версията на отношенията, която сме си измислили сами, ние навлизаме в една неизследвана територия – такава, на уязвимост.

И точно в този момент ставаме самотни.

Няма какво повече да подкрепяме.

Не е нужно да публикуваме перфектни постове в социалните медии, за да уведомим другите, че се срещаме с обекта на нашата любов.

Няма нужда да поддържаме фалшиви отношения.

Денят, в който се освобождаваме от фантазиите си, е денят на началото на новия ни живот.

56780

Similar Posts