Красота Стайлинг

Подходящо и за мъже: Как по естествен начин да се отървем от сивата коса

да се отървем от сивата коса

Искате ли да се отървете от сивата коса и да върнете отново цвета. Сивата коса в ранна възраст се превръща в често срещан проблем  на младите хора, защото развалят цялата красота и външен вид. Отминаха дните, когато сивата коса беше символ на зрялост и възраст, сега можем да видим сива коса при доста млади хора.

Хормоналният дисбаланс, замърсяването, използването на некачествени продукти за коса, липсата на правилно хранене, тютюнопушенето, стресът, лошият начин на живот и генетичните нарушения са основните причини за преждевременно побеляла коса. На пазара има много продукти за коса като бои за коса, масла за коса и т.н., които твърдят, че решават проблема със сивата коса, но наистина ли е така?

Освен това някои мъже се притесняват да използват такава козметика, но когато става дума за естествени средства, всички са по-либерални.

Ето някои естествени средства за потъмняване на косата, които могат да се използват както от дамите, така и от господата.

Индийско цариградско грозде

Това е едно от най-добрите средства за срещу сива коса. То съдържа антиоксиданти и витамин С, които са достатъчно ефективни за здрав скалп. Можете да използвате пресен или стрит на прах продукт.

Начин на употреба:

Вземете малко кокосово масло и го загрейте в тенджера за няколко минути.

Добавете 1 ч.ч. цариградско грозде на прах и разбъркайте добре за 5 минути, след което оставете да се охлади.

Нанесете това масло върху скалпа и косата и масажирайте добре.

Оставете го за една нощ, а на сутринта изплакнете с чиста вода, повторете го два пъти седмично.

Листа къри

Къри работи и като чудесно средство за оцветяване на коса, особено за премахване на посивели косми.  Можете също да използвате къри листа на прах, ако желаете. Меланинът е важен фактор за вашата коса за възстановяване на естествения цвят на косата, а листата на къри са достатъчно силни, за да го запазят, така че косата ви да не побелее скоро.

Начин на употреба:

Вземете 10 до 12 листа къри и ги сварете с малко кокосово масло, докато листата омекнат.

Сега ги оставете да се охладят и прецедете в буркан, внимателно нанесете това масло върху косата и скалпа и го оставете за един час, след което изплакнете.

Повторете този процес веднъж седмично.

Къна

Прахът от къна също е вълшебно средство за здрава и лъщяща коса. Можете да смелите изсушени листа от къна у дома, за да направите фин прах или просто да си купите къна на прах от магазина.

Начин на употреба:

Смесете малко прах от къна с малко сок от лайм и извара. Сега нанесете тази смес върху косата си, оставете я да действа 2-3 часа, след което изплакнете.

Можете също така да добавите кафе на прах към сместа.

Друг вариант е да сварите листата на къна и след това да използвате тази вода, за да изплакнете косата си. Мъжете ще оценят бързината на този метод.

Черен чай

Черният чай също е отличен оцветител за коса. Също така, той дава и живот на мъртвите косми.

Начин на употреба:

Вземете 2 супени лъжици черен чай и добавете към една чаша вода. Сварете сместа, докато водата почернее.

Оставете н сместа да се охлади за няколко минути, след което внимателно я нанесете върху косата си с четка.

Постойте така 1 или 2 часа, след това изплакнете с чиста вода, би било чудесно, ако не използвате шампоан.

Повторете това лечение веднъж или два пъти седмично .

1049

Similar Posts