Във форма Здраве

11 ранни признака на инсулт, познаването на които ще ви спаси живота

ранни признаци на инсулт

Ако смятате, че инсултът засяга само възрастните, много грешите. Истината е съвсем различна. Докторите обясняват, че хора на всяка възраст могат да пострадат от инсулт и никой не е застрахован. Ето защо е толкова важно да знаете ранните симптоми и да потърсите медицинска помощ навреме, преди жестоките поражения да станат факт…

11 ранни признака на инсулт, за които всеки трябва да следи

 

# 1: Замъглено зрение / загуба на зрение – Началото на инсулта може да увреди зрението ви в едното или в двете очи. Около 44% от хората, претърпели инсулт, са изпитали този симптом.

 

# 2: Внезапно главоболие / замаяност – замаяността винаги се появява при жени на възраст под 45 години, това е знак, че трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно най -скоро.

 

# 3: Реч и проблеми с разбирането на речта – Може да се почувствате в делириум или да не можете да говорите, което често води до объркване.

 

# 4: Загуба на равновесие / затруднено ходене – Внезапното усещане за слабост и летаргия в горните и долните крайници може да бъде възможен признак на инсулт. Това може да доведе до парализа или колапс.

 

# 5: Парализата е често срещан симптом на инсулт и със сигурност изисква медицинска помощ. Ето един добър тест за този симптом: отворете широко ръцете си, дланите нагоре и ги задръжте за 10 секунди. Ако едната ръка падне, това означава, че мускулите ви са твърде слаби.

 

# 6: Болка от едната страна на лицето – Болката обикновено не е свързана с инсулт, но ако почувствате внезапна болка в крайниците или от едната страна на лицето, може да получите инсулт.

 

# 7: Главоболие и мигрена – Това също е често срещан симптом на инсулт. Изследванията показват, че 588 доброволци, които са имали силно главоболие от инсулт, са предимно млади хора с мигрена.

 

# 8: Парализа на лицето – Това е един от най -честите симптоми на инсулт и обикновено едната страна на лицето е парализирана.

 

# 9: Умора – Изследванията показват, че жените често изпитват симптоми като умора, объркване и дезориентация, за разлика от мъжете. Всичко това са ясни признаци на инсулт.

 

# 10: Хълцане – Това е по -често при жените. Инсулт засяга дихателния център в мозъка, което води до продължително хълцане.

 

# 11: Тремор – Докато вървите, може да почувствате внезапни проблеми с дишането. Аритмията се появява в резултат на недостиг на кислород.

 

За да предотвратите инсулт, трябва да имате предвид, че трябва да водите здравословен начин на живот, да бъдете по-активни и да почивате добре. Намалете консумацията на алкохол и цигари и контролирайте теглото си.

1427

Similar Posts