Любов и връзки

7 правила за щастлива връзка, която нищо не може да разруши

7-правила-за-щастлива-връзка

Да намерите истинската любов, да си поставите заедно общи цели и да ги превърнете в реалност – това е безценно. Да изградете щастливо семейство, да отгледате деца, да доживеете дълбока старост заедно – това е всичко, за което повечето хора на планетата си мечтаят.  

Съществуват няколко важни урока, които може да научите, за да съумеете да поддържате връзката си пълноценна, трайна и щастлива.

Тези 7 съвета ще ви помогнат не само да намерите правилния партньор, но и ще ви покажат как да изградите силна връзка с него, която нито една буря няма да може да разруши.

Търсете човек, с когото нямате големи различия

Често сме чували мнението, че двойките с противоположен темперамент се разбират добре. В реалния живот подобно явление обаче се наблюдава доста рядко. Това не е правило, а по-скоро изключение от него. Разбира се, партньорите могат да имат различни интереси и хобита, но все пак щастливите връзки биха могли да се осъществяват само с хора, които си поставят общи цели, имат общи ценности и възгледи за живота. Абсолютно различните хора непрекъснато ще се съсредоточават в изглаждането на нещата помежду си, а и няма да могат да осигурят спокойно детство на децата си, защото възгледите им за възпитанието ще са различни, изпълнени със спорове и разногласия.

Не означава наистина не

Когато любимият човек казва думата „не“, това означава, че не е съгласен с вас. Ако непрекъснато оспорвате гледната му точка, натискате и го убеждавате да направи по вашия начин, това само ще разруши връзката. Също така не трябва да го правите в противоречие с партньора си, дори и ако считате, че това е най-доброто решение. Подобна „грижа“ няма да е знак за любов, а чисто и просто нарушаване на личните граници.

Не се жертвайте, това е вредно

Опитните хора съветват младите двойки да бъдат търпеливи един към друг, да издържат и дори да се жертват за благото на семейството. Несъмнено такъв съвет може да бъде оправдан, но само понякога. Колкото по-често отстъпвате, колкото повече се жертвате за партньора си, толкова по-лошо правите на самите себе си. Всички хора по своята същност са егоисти и, повярвайте, дори най-скъпия за вас човек бързо ще забрави жестовете или дори няма да си направи труда да ги оцени. Искате ли успешна връзка? Тогава не се жертвайте току-така, отстоявайте себе си и останете личността, която сте.

Учител, дете или съюзник?

Връзките никога няма да бъдат успешни, ако играете ролята на дете или учител по отношение на партньора си. Опитвайки се да замените майка му, играейки ролята на инфантилно момиче или някакъв строг военачалник, жената престава да бъде възприемана като пълноправен партньор в очите на мъжа. Връзките не са театър, не е нужно да играете нищо и да влизате в ролята учител, майка или дете за любимия човек. Бъдете любовница, грижовна съпруга, добър приятел – това е достатъчно, за да може един мъж просто да ви обича.

Невалидно равенство

Искате ли  да постигнете щастие в любовта? След това спрете да сравнявате партньора си с другите. Винаги има приятелки, на които мъжете печелят повече, дават по-често цветя и подаръци, изглеждат по-хубави и по-умни. Но вие изобщо не знаете как стоят нещата в тяхното семейство и каква е картинката в действителност. Това е същото, все едно да сравняваш партньора си с някакъв литературен герой.

Деструктивно чувство

Не ревнувайте любимия човек от неговите приятели, семейство и работа. Дори ако той направи избора си във ваша полза, вие пак ще останете губещият. Той винаги ще помни, че именно вие сте причината да се раздели с тези, които са му скъпи, а също и да прави това, което му харесва.

Научете се да говорите

Няма значение колко дълго сте заедно – месеци или години. Основното нещо е да не забравяте да информирате любимия си за истинските си чувства по-често. Чувствайки прилив на нежност, прегърнете партньора си, кажете няколко нежни думи в ухото му. Думите на любовта са безценни. Те никога няма да бъдат излишни и ще са от огромна полза за връзката.

16154

Similar Posts