Любов и връзки

9 признака, че във връзката ви няма любов

Признаци че няма любов

Специалистите напомнят: в една здрава връзка няма нужда непрекъснато да премълчавате оплакванията си и да правите безкрайни компромиси. Любовта определено не се гради на това.

 

Уви, не всичко, което хората наричат ​​любов, всъщност е любов. Понякога връзките започват от страст и след това се превръщат в обикновена съзависимост. И човек може да живее дълги години без любов и да бъде дълбоко нещастен, без дори да разбере каква е причината за неговите беди.

 

Психолозите назовават знаците, които ще ви помогнат да разберете, че във връзката ви няма любов и топлина.

 

Идеята за това как изглеждат любовта и отношенията между половете се залага в детството и в много отношения се превръща в отражение на вашите детски преживявания. Как да разберете, че вие ​​и вашият партньор не сте свързани от силно и ярко чувство, а от съзависимост и болезнена привързаност?

 

Направете прост тест – вижте кои твърдения са верни за вас

 

Много се притеснявам, че партньорът ми ще се обиди или ядоса, ако кажа, че смятам да прекарам една вечер с приятели без него/нея.

 

Чувството, че връзката ни е състезание, не ме напуска: партньорът не се радва на моите победи и винаги се опитва да дърпа одеялото върху себе си.

 

Често ми се налага да прекрачвам себе си и да правя секс, дори ако изобщо не го искам, защото партньорът ми ще се разстрои от отказа ми.

 

Рядко говорим по теми, които ме интересуват.

 

Моята сродна душа и аз често се караме твърде емоционално и след това страстно се помиряваме, забравяйки за причината за конфликта и не решавайки проблема по никакъв начин.

 

Когато се опитам да говоря за това, което ме притеснява в една връзка, партньорът казва нещо като „започни отначало“.

 

Партньорът обича да използва мълчанието като метод за наказание и може предизвикателно да ме игнорира дълго време.

 

Постоянно трябва да променям плановете си заради партньора в последния момент, той не прави това за мен.

 

Редовно съм принуден/принудена да правя компромиси, за да избегна кавга.

 

Психолозите отбелязва, че най-различни хора често правят една и съща грешка – опитват се да станат „удобни“ за партньора си и напълно да забравят за своите чувства, емоции и желания. Само и само да не обидят никого и да не останат сами.

 

Това обаче няма нищо общо с любовта. Специалистите предлагат да прочетете отново твърденията и да си представите, че ще трябва да живеете по този начин през целия си живот. Когато постоянно жертвате желанията си, личността си, рискувате в крайна сметка да се превърнете в нещастен човек, който е самотен дори във връзка.

 

Има едно неизменно правило: в здрава връзка не е нужно постоянно да се приспособявате един към друг и да преглъщате негодувание и скръб.

Един хармоничен съюз може да бъде изграден върху уважение, равенство и любов, които всеки жив човек заслужава.

Ако чувствате, че сте в капана на нездравословни модели на взаимоотношения, трябва да потърсите помощ. И най-важното, запомнете: грижата за себе си и любовта към себе си нямат нищо общо с егоизма.

Те са важни компоненти на вашето благополучие и щастие.

13677

Similar Posts