Любов и връзки

Как да разбереш истината: Крие ли той чувствата си или такива просто няма

Крие ли той чувствата си

Всички сме изпадали в ситуация, в която да харесваме някого, дори започваме връзка с него, но на някакъв етап изведнъж спира и не се развива както бихме желали. Да, усещате, че той ви харесва, но нещо куца, някак си инициативата от негова страна не е достатъчна или напълно липсва.

И тогава си задаваме логичния въпрос: „Крие ли той чувствата си или такива просто няма“?

И тръгваме да търсим оправдания, защото не ни се иска да мислим, че сме се излъгали в този човек. Започваме да го оневиняваме, защото, примерно, е срамежлив и има нужда от повече време. Или пък се надяваме студенината да се дължи на нерешени проблеми в службата или някъде другаде, че липсата на ясни знаци, че сме важни за този човек се корени в нещо друго и причината не е в липсата на любов. И така минава известно време, но, уви, нищо не се променя. И нахлуват съмненията, че между нас и този човек изобщо няма никаква искра.

Нека се опитаме да разберем истината.

 

Дори един мъж да се опитва да прикрива чувствата си, трудно би прикрил ревността

Може и привидно да се прави, че апетитите на другите мъже спрямо вас не го засягат, но няма как да скрие раздразнението си и страховете си, че съществува опасност да ви загуби. Ревността се усеща много ясно и ако я има, това е добър знак. Защото не ревнуваме хората, към които сме безразлични.

Наблюдавайте реакцията му, когато говорите за друг мъж. Вижда ли той потенциален конкурент, въпреки че самият не е особено активен в завладяването ви, наистина става дума за прикрити чувства, а не за липса на такива.

Ако не сте му интересни, той няма да се интересува какви отношения имате с други мъже.

 

Има ли той нужда от вас, търси ли ви?

Как поддържа контакт с вас? С мъжете често пъти всичко е много просто: ако иска да е с вас, ще го покаже по един или друг начин. Ако мисли, че между вас нещата ще се получат, при всички случаи ще получавате често покани за срещи, ще си говорите по телефона или ще чатите.

Ако той не се интересува от вас, тогава дори при физическа среща ще изглежда разсеян, няма да ви слуша какво говорите, може дори да не откъсва очи от телефона си.

 

Сред неговите приоритети ли сте?

В случай, че мъжът няма чувства към вас, тогава ще забравя да ви пише или да ви се обажда, просто все няма да намира време за вас. И ще ви вижда само когато му е удобно на него. От друга страна, ако е влюбен, независимо от това колко много е зает, ще ви търси и ще иска да е с вас колкото може повече време. Тоест, вие ще сте сред неговите приоритети.

 

Любопитен ли е към подробности, свързани с вас?

Когато един мъж изпитва чувства, той ще се стреми винаги да насочва разговора в посока вашите предпочитания, вкусове, проблеми. С две думи живо ще се интересува какво се случва около неговата любима жена и ще иска да бъде част от живота й. Ще запомни всички подробности, които му разказвате, дори и да са незначителни.

И обратно -ако не сте му интересни, не само ще слуша с „половин ухо“, но и веднага ще забрави чутото, независимо, че може да сте го повторили милион пъти. За безразличния мъж, думите ви не са важни. И той няма дори да си направи труда да ви заблуди, че не е така.

 

Чувства ли се съпричастен към проблемите ви, предлага ли помощ?

Ако един мъж не се интересува от вас, той няма да го е грижа как е минал денят ви, какво се случва в живота ви, дори и настоящите събития да са много драматични. Също така няма и да ви пита дали имате нужда от помощта му. Но, ако е влюбен, това изобщо няма да е така. Живо ще се интересува за всичко, свързан с вас, защото ще сте важни за него. И ще предложи помощта си винаги, за всичко.

Изброихме основните признаци, по които си личи, че между двама души има нещо повече, че те се привличат взаимно и имат всички шансове да бъдат щастливи един до друг. Разбира се, описаното тук не е всичко, но може да ви даде някакви насоки. Не забравяйте, обаче, че всеки човек е различен. Някои са по-обрани в израза на чувствата си, други са емоционални до небесата. Затова вземете предвид и характера на вашия любим мъж.

Ако между вас наистина има искра, няма как да не я усетите.  Дори външните сетива да мълчат, вътрешните няма да ви подведат!

26717

Similar Posts